search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 10:54
MENU CLOSE

Καταγγελία ΠΟΕΣΥ: Δημοσιογράφοι εργάζονται για 30 ευρώ την εβδομάδα

04.07.2023 19:17
Untitled design (7)

«Οικονομικό στραγγαλισμό» των εργαζομένων της εφημερίδας «Θεσσαλία» στον Βόλο καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών.

Οι δημοσιογράφοι έναντι μισθού λαμβάνουν από 30 ευρώ… στο χέρι εδώ και δύο μήνες με την επιχείρηση να επικαλείται μείωση του τζίρου της εταιρείας.

Όπως αναφέρει η ΠΟΕΣΥ, «τα λεφτά μέσω τραπεζικής κατάθεσης, με αποτέλεσμα να είναι όμηροι μιας απάνθρωπης εργοδοτικής τακτικής».

Όπως αναφέρει η ΠΟΕΣΥ: «Η ιδιοκτησία της εφημερίδας, επικαλούμενη μείωση του τζίρου της εταιρείας, επί χρόνια ακολουθεί παρόμοια τακτική, με στόχο να μηδενίσει το εργασιακό κόστος σε βάρος των εργαζόμενων. Και αυτό, παρότι δημοσιογράφοι και τεχνικοί έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη και έχουν δικαιωθεί για μη καταβολή δεδουλευμένων και εφάπαξ, χωρίς όμως να έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ, αφού οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της πολιτείας είναι ανύπαρκτοι».

Για να καταλήξει: «Η ΠΟΕΣΥ στηρίζει τους συναδέλφους και την προσπάθεια της ΕΣΗΕΘΣτΕΕ, και καλεί την ιδιοκτησία της εφημερίδας να τακτοποιήσει τις οφειλές της προς τους εργαζόμενους, και παράλληλα τα ελεγκτικά όργανα της πολιτείας να κάνουν το καθήκον τους, φρενάροντας την πρωτοφανή αυτή εργοδοτική αυθαιρεσία».

Διαβάστε επίσης:

Alpha: «Καλύτερα δε γίνεται» για μια ακόμη χρονιά – Ανανεώθηκαν τα συμβόλαια όλων των συντελεστών

Φαίη Σκορδά κατά Τζήμερου: «Πρέπει να είσαι πολύ φτηνός άνθρωπος για να γράψεις αυτή τη λέξη» (Video)

Σασμός – Spoiler: Η Αργυρώ δέχεται να μετακομίσει στο σπίτι της Καλλιόπης (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 10:54