search
ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 16:53
MENU CLOSE

Παύλος Μαρινάκης στο Mega: «Παραμένω γραμματέας της ΝΔ, δεν υπάρχει ασυμβίβαστο» (video)

05.07.2023 13:17
marinakis_0507_1920-1080_new

Το γεγονός ότι ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος παραμένει, ταυτόχρονα και γραμματέας της ΝΔ κλήθηκε να σχολιάσει, μιλώντας στο Mega, ο Παύλος Μαρινάκης.

Με τις πληροφορίες από τη ΝΔ να αναφέρουν ότι η επιλογή αυτή έγινε από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου το κόμμα να μην μπει στη διαδικασία αναζήτησης νέου γραμματέα ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου (υπενθυμίζεται ότι ο Π. Μαρινάκης είχε κομβικό ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία της ΝΔ για τις εθνικές εκλογές), ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγησε ότι «είναι δύο διαφορετικοί ρόλοι, και θα τα καταφέρουμε. Είναι τεράστια ευθύνη η ανάληψη των νέων καθηκόντων και θα προσπαθήσω να δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να ανταποκριθώ σε αυτή την τιμή που μου έκανε ο πρωθυπουργός».

«Έχει ξανατύχει και αντιπρόεδροι κομμάτων να είναι υπουργοί, βουλευτές και του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ είναι υπουργοί, πρώτη φορά βλέπω να γίνεται αυτή η ερώτηση σε εμένα. Την κομματική ιδιότητα δεν την αμφισβητεί κανείς. Όμως όταν είμαστε σε θέση ευθύνης υπηρετούμε το σύνολο των Ελλήνων πολιτών, δεν υπάρχει κάποιο ασυμβίβαστο σε αυτό. Και επίσης, δεν έχω κάποιο νομοθετικό καθήκον αλλά θα κριθούμε όλοι από το αποτέλεσμα», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Περί ΕΚΑΒ

Αναφερόμενος, δε, στην ΠΝΠ για το ΕΚΑΒ, ο Π. Μαρινάκης διευκρίνισε ότι «για να μην υπάρξει παρεξήγηση, το πρόγραμμά μας θα εφαρμοστεί τάχιστα, των προσλήψεων, που θα είναι 800 προσλήψεις συνολικά στο ΕΚΑΒ. Αλλά επειδή οι προσλήψεις έχουν και μια διαδικασία, η οποία θέλει κι χρόνο, υπάρχει αυτή πρωτοβουλία από τον πρωθυπουργό και από το υπουργείο Υγείας για 200 στελέχη της Πυροσβεστικής και των Ενόπλων Δυνάμεων, πλην οπλιτών, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν σε περίπου 50, και λίγο παραπάνω, περιοχές που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη».

«Αυτή η παρέμβαση, και δεν θα είναι μόνο αυτή η παρέμβαση που συζητήθηκε, θ’ ακούσουμε κι άλλες στις προγραμματικές δηλώσεις, δεν υποκαθιστά τις μόνιμες παρεμβάσεις που περιγράφονται στο Πρόγραμμά μας και είναι ένα σύνολο και για το ΕΚΑΒ και συνολικά για την Υγεία», διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας έτσι στην κριτική της αντιπολίτευσης, ότι μέσω της ΠΝΠ η κυβέρνηση κάνει πίσω στο ζήτημα της κάλυψης των κενών στο ΕΚΑΒ με μόνιμο προσωπικό, παρά τα τραγικά περιστατικά που έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Διαβάστε επίσης:

Ανδρέας Λοβέρδος: Παραιτήθηκε από το ΠΑΣΟΚ – Η ανακοίνωσή του

«Πρεμιέρα» για ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ στις προγραμματικές χωρίς τον Τσίπρα – Πυρετώδεις προετοιμασίες

ΠΑΣΟΚ: Κατρίνης και Μάντζος οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 16:46