search
ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 06:36
MENU CLOSE

«Πρεμιέρα» για ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ στις προγραμματικές χωρίς τον Τσίπρα – Πυρετώδεις προετοιμασίες

05.07.2023 10:35
syriza_vouli_new

Στην μάχη των προγραμματικών δηλώσεων πέφτει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με στόχο να ανταποκριθεί στο ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να εκπέμψει μια εικόνα πιο συνεκτική και μαχητική απέναντι στην κυβέρνηση, παρά τα όσα εκτυλίσσονται στο κόμμα λόγω των διεργασιών διαδοχής.

Σημειώνεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ, για πρώτη φορά καλείται να δώσει την κοινοβουλευτική μάχη χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα.

Σε σύσκεψη χθες το πρωί το προεδρείο της ΚΟ συζήτησε επί της προετοιμασίας για την παρουσία του κόμματος στις προγραμματικές που ξεκινούν αύριο το απόγευμα και σύμφωνα με κομματικές πηγές αποφάσισε την μετάθεση της Πολιτικής Γραμματείας την Δευτέρα, ενώ αρχικώς είχε προσδιοριστεί για σήμερα.

Οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις, ώστε να καλυφθεί το έδαφος που χάθηκε εξαιτίας της παραίτησης Τσίπρα, της αμηχανίας που ακολούθησε μέχρι την Πολιτική Γραμματεία της Κυριακής, και το εκρηκτικό σκηνικό που διαμορφώνεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα με φόντο την διαδοχή και τους ρόλους στην επόμενη μέρα.

Το βάρος εκτός από τον νέο, «μεταβατικό» πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Σωκράτη Φάμελλο, να αναλαμβάνουν να σηκώσουν και οι τρεις κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι με τον Νίκο Παππά να αναλαμβάνει τα θέματα οικονομίας και ανάπτυξης, τον Νάσο Ηλιόπουλο τα θέματα Εργασίας και κοινωνικής προστασίας, και την Θεοδώρα Τζάκρη τα θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας.

Χθες, κατά την «πρεμιέρα» του στον νέο του ρόλο ο Σωκράτης Φάμελλος επανήλθε στο θέμα της χωροταξίας στη Βουλή, υπενθυμίζοντας στον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα ότι έχει δεσμευθεί για άμεση λύση του θέματος.

Ο πρόεδρος της ΚΟ ειδικότερα, επανέλαβε την κριτική του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόσο στην επιλογή «να διασπαστούν σε τρία σημεία οι θέσεις, τα καθίσματα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κάτι που υποβαθμίζει το κοινοβουλευτικό έργο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» όσο και στην επιλογή να «τοποθετηθεί το κόμμα ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ στα έδρανα της Αριστεράς στη Βουλή, κάτι που είναι αναντίστοιχο με την ιστορία της Βουλής, και γενικότερα των Κοινοβουλίων, αλλά και με τον κοινοβουλευτικό κανόνα».

Διεμήνυσε δε «προς όλες τις κατευθύνσεις, και στον κ. Μητσοτάκη, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να προασπίζει τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και δεν θα επιτρέψει οποιαδήποτε προσπάθεια υποβάθμισης και απαξίωσής τους».

Διαβάστε επίσης:

ΠΑΣΟΚ: Κατρίνης και Μάντζος οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποί

Σπίρτζης: Δεν είναι καλλιστεία η εκλογή ηγεσίας – Βολές σε Τζανακόπουλο, Σκουρλέτη, Σβίγγου (Video)

ΕΚΑΒ με… μπάι πας από πυροσβεστική και στρατό 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 02:16