search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 10:11
MENU CLOSE

ΟΣΕ: Καμπανάκι από τους μηχανοδηγούς – Τέσσερα τρένα ακινητοποιήθηκαν μέσα σε μία εβδομάδα λόγω… κλαδιών (Photo)

06.07.2023 12:47
treno new

Δεν έχει περάσει καιρός από τις εξαγγελίες για τον εκσυγχρονισμό και την ασφάλεια των σιδηροδρόμων και η καθημερινότητα τις διαψεύδει.

Οι μηχανοδηγοί, προχωρούν σε σοβαρές καταγγελίες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εκτελούν τα δρομολόγια τρένων, με αφορμή τη νέα ακινητοποίηση επιβατικής αμαξοστοιχίας στην Κατερίνη χθες, Τετάρτη

Ειδικότερα, σύμφωνα με το thesstoday.gr, το χθεσινό περιστατικό με το τρένο που ακινητοποιήθηκε μεταξύ Κορινού και Κατερίνης με 58 επιβάτες είναι μόνο μία από τις πολλές ανάλογες περιπτώσεις

Έσπασε ο υαλοπίνακας

Ο υαλοπίνακας στην καμπίνα μηχανοδήγησης έσπασε από τα κλαδιά τα οποία έπεφταν στη γραμμή, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων και της βροχόπτωσης.

Έτσι λοιπόν οι μηχανοδηγοί αποφάσισαν να ακινητοποιήσουν την αμαξοστοιχία και να προχωρήσουν με πολύ χαμηλές ταχύτητες προς τον σταθμό της Κατερίνης, όπου όλοι οι επιβάτες αναχώρησαν με προορισμό τη Λάρισα, ενώ χρειάστηκε η συνδρομή μηχανής βοηθείας ώστε να επιστρέψει ο συρμός πίσω στη Θεσσαλονίκη.

Γραμμή χωρίς… σταθμάρχη και κλειδούχο

Μάλιστα στη συγκεκριμένη γραμμή του Σιδηροδρομικού Σταθμού Κατερίνης δεν υπάρχει ούτε σταθμάρχης, ούτε κλειδούχος, ενώ οι μηχανοδηγοί αναγκάστηκαν να προχωρήσουν χωρίς έλξη και χωρίς ρεύμα εξαιτίας βραχυκυκλώματος.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το πρόβλημα με τον καθαρισμό των γραμμών του σιδηροδρομικού δικτύου είναι τόσο σοβαρό, που μάλιστα οι εργαζόμενοι έχουν φτάσει στο σημείο να αποστείλουν από επιστολές μέχρι και εξώδικα προς την εταιρεία, καθώς μόνο την τελευταία εβδομάδα ακινητοποιήθηκαν ακόμη τέσσερις αμαξοστοιχίες.

Δεν βρίσκουν άτομο για… κλάδεμα

Ωστόσο, πάντα σύμφωνα με τo thesstoday.gr τα αιτήματά τους δεν εισακούγονται, επισημαίνοντας ότι η απάντηση που λαμβάνουν είναι πως οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν… βρίσκουν άτομο ώστε να καθαριστεί το σιδηροδρομικό δίκτυο, καθώς και ότι αργεί ο διαγωνισμός για την ανάληψη καθηκόντων από κάποιον ενδιαφερόμενο εργολάβο.

Διαβάστε επίσης

Μαγιορκίνης: Πώς ο στρεπτόκοκκος πέρασε στον οργανισμό της 40χρονης και προκάλεσε σήψη (Video)  

Θεσσαλονίκη: Βίαζε την 7χρονη ανιψιά του και την φωτογράφιζε γυμνή

Περιστέρι: «Αν είχε έρθει ασθενοφόρο, ίσως να είχε σωθεί ο άνθρωπός μας» λένε οι συγγενείς του 52χρονου (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 10:09