search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 22:26
MENU CLOSE

Τρόμος στις ΗΠΑ από τους καρχαρίες – 5 επιθέσεις σε 2 μέρες στο Λονγκ Άιλαντ (Videos)

06.07.2023 13:59
karxaries-new

Ειδικές περιπολίες για τον έγκαιρο εντοπισμό καρχαριών κοντά στις ακτές, άρχισαν ανοιχτά του Λονγκ Άιλαντ, στις ΗΠΑ , καθώς μέσα σε δύο μέρες δέχθηκαν επίθεση από καρχαρίες πέντε άτομα, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες στην κομητεία Σάφολκ του Λονγκ Άιλαντ, όπου έγιναν οι τρεις επιθέσεις, έχουν εντείνει τις θαλάσσιες περιπολίες και παράλληλα χρησιμοποιούν drones για τον έγκαιρο εντοπισμό καρχαριών, όπως ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.

Τα περιστατικά των τελευταίων ημερών έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία στους κολυμβητές και επανέφεραν στη μνήμη αντίστοιχες επιθέσεις που έγιναν το περασμένο καλοκαίρι, υποχρεώνοντας τις αρχές να απαγορεύσουν την κολύμβηση σε αρκετές παραλίες.

Από τις περιπολίες με drones εντοπίστηκε ένα κοπάδι από περίπου 50 καρχαρίες κοντά στην παραλία Ρόμπερτ Μόουζες, όπου λίγες ώρες νωρίτερα είχε δεχτεί επίθεση ένα 15χρονο κορίτσι καθώς κολυμπούσε, ευτυχώς χωρίς να απειληθεί η ζωή του. Παρόλο που δεν εντοπίστηκαν την στιγμή της επίθεσης καρχαρίες κοντά στο κορίτσι, οι αρχές πιστεύουν ότι κατά πάσα πιθανότητα επρόκειτο για καρχαρία.

Την Τρίτη επίσης ένας καρχαρίας δάγκωσε στο πόδι ένα 15χρονο αγόρι την ώρα που έκανε σερφ στην παραλία Κισμέτ, στο Φάιρ Άιλαντ. Και σε αυτή την περίπτωση δεν κινδυνεύει η ζωή του παιδιού.

Άλλοι τρεις άνθρωποι έγιναν στόχοι επιθέσεων την Τρίτη, μεταξύ των οποίων ένας 47χρονος που κολυμπούσε στα ρηχά, στην παραλία Γκουόκι του Λόνγκ Άιλαντ. Οι άλλες δύο επιθέσεις έγιναν εναντίον ενός 49χρονου άνδρα στην Πάινς Μπιτς και εναντίον μίας γυναίκας στο Τσέρι Γκρόουβ. Σύμφωνα με την αστυνομία και στις δύο περιπτώσεις τα θύματα φέρουν τραύματα που δεν απειλούν τη ζωή τους.

Η αστυνομία κάλεσε τους πολίτες να συνεχίσουν να χαίρονται τις παραλίες, αλλά να είναι πολύ προσεκτικοί όταν μπαίνουν στη θάλασσα για οτιδήποτε θα μπορούσε να προσελκύσει καρχαρίες.

Παράλληλα εντείνεται η παρακολούθηση των παραθαλάσσιων περιοχών με διασώστες, drones και περιπολίες της υπηρεσίας Πάρκων, Αναψυχών και Ιστορικής Προστασίας της Νέας Υόρκης.

Ο Γκέιβιν Νέιλορ, διευθυντής του προγράμματος Έρευνας για Καρχαρίες, στη Φλόριντα, δήλωσε στο CNN ότι υπάρχουν προληπτικά μέτρα που πρέπει να έχουν υπόψη τους οι κολυμβητές για να αποφύγουν τις επιθέσεις.

«Οι άνθρωποι πρέπει πάντα να κολυμπούν κατά ομάδες, να μην απομακρύνονται από την ακτή και ιδιαίτερα να αποφεύγουν να χρησιμοποιούν ψάρια για δόλωμα όταν ψαρεύουν», δήλωσε ο Νέιλορ.

Σύμφωνα με στοιχεία του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της Φλόριντα τον περασμένο χρόνο έγιναν 57 επιθέσεις από καρχαρίες σε όλο τον κόσμο και από αυτές οι 41 καταγράφηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες- οκτώ έγιναν στη Νέα Υόρκη.

Photo By Pixabay

Διαβάστε επίσης:

Βρετανία: Αυτοκίνητο έπεσε σε δημοτικό σχολείο του Γουίμπλεντον – Αρκετοί τραυματίες

Γερμανία: Επτά συλλήψεις για «τρομοκρατική οργάνωση» – Η σύνδεση με το Ισλαμικό Κράτος

Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Στο «φως» η διαθήκη του – Τι αφήνει στη σύντροφο και τα παιδιά του

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 22:25