search
ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 21:54
MENU CLOSE

Πυροβολισμοί ανηλίκων στη Χαλκιδική: «Ο 80χρονος χρήζει ιδιαίτερης φροντίδας» λέει ο πρόεδρος της κοινότητας

07.07.2023 17:53
HALKIDIKE
halkidikifocus.gr

Ανησυχία και φόβος επικρατεί μετά τον τραυματισμό τριών ανηλίκων-από πυροβολισμό στην Ολυμπιάδα της Χαλκιδικής. Ένας 80χρονος συνελήφθη αφότου πυροβόλησε τα παιδιά με κυνηγετικό όπλο. Τι δήλωσε ο πρόεδρος της κοινότητας σχετικά με το περιστατικό.

«Ο ηλικιωμένος (80 ετών), είναι σίγουρο ότι παρενοχλήθηκε από τα παιδιά, που το έκαναν για πλάκα, αλλά αυτός τρόμαξε, έβγαλε το κυνηγετικό όπλο, για το οποίο δεν είχε άδεια και τα πυροβόλησε από απόσταση. Τον είχαν ξαναενοχλήσει (…). Φοβήθηκε, είναι μεγάλος και σε ηλικία και έβγαλε την καραμπίνα», δηλώνει στο grtimes.gr ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ολυμπιάδας στη Χαλκιδική, Γιάννης Πετράκης.

Οι γονείς των ανηλίκων είναι τρομαγμένοι μετά το περιστατικό και την ίδια ώρα, όπως σημειώνει ο κ. Πετράκης, ο 80χρονος χρήζει ιδιαίτερης φροντίδας, ενώ η κοινότητα είχε ενημερώσει αρκετές φορές για την κατάστασή του:

«Είχαμε ενημερώσει και την αστυνομία ότι χρειαζόταν βοήθεια, αλλά κανείς δεν ασχολήθηκε. Γενικότερα, δεν είχε δώσει κάποιο δικαίωμα».

Οι δύο ανήλικοι τραυματίστηκαν ελαφρά -και πήραν εξιτήριο-, ενώ ο τρίτος είναι πιο σοβαρά, χωρίς ωστόσο να διατρέχει κίνδυνος για τη ζωή του.

Το χρονικό

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά της 23:00 την Πέμπτη στην Ολυμπιάδα, όπου μετά από πυροβολισμό με καραμπίνα που δέχθηκαν τρεις ανήλικοι, διακομίσθηκαν άμεσα με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στα Νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ και «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης.

Ο 80χρονος συνελήφθη και θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη, ενώ το όπλο κατασχέθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου.

Την προανάκριση έχει αναλάβει η Διεύθυνση Αστυνομίας Χαλκιδικής.

Διαβάστε επίσης:

Κέρκυρα: Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για το θάνατο του αλόγου

Φωτιά στη Ρόδο: Εκκενώθηκε προληπτικά ξενοδοχείο

Κατερίνη: Μεθυσμένος οδηγός κινούνταν ανάποδα στην Εθνική Οδό

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 21:54