search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 18:05
MENU CLOSE

Προγραμματικές δηλώσεις: Κόντρα Σταϊκούρα – Παππά για τα Τέμπη

07.07.2023 13:19
staikoyras new

Τις προτεραιότητες του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών παρουσίασε στη Βουλή, στη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας.

Ωστόσο ο κ. Σταϊκούρας δέχθηκε σφοδρή κριτική από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά για την υπόθεση της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών.

Σταϊκούρας: «Οι προτεραιότητές μας»

Στην ομιλία του ο νέος υπουργός παρουσίασε ως εμβληματικά έργα το Μετρό Θεσσαλονίκης, την ολοκλήρωσή του αυτοκινητόδρομο Ε-65 και του αυτοκινητοδρόμου Πάτρα-Πύργος, την κατασκευπ του ΒΟΑΚ και της «Γραμμής 4» του Μετρό της Αθήνας,

Σε ό,τι αφορά στην ανανέωση του στόλου των αστικών λεωφορείων της Αθήνας, τόνισε πως υλοποιείται η ανανέωση με την προμήθεια 650 νέων οχημάτων μηδενικών ρύπων, ηλεκτρικών και φυσικού αερίου.

«Τα πρώτα νέα λεωφορεία αναμένεται να ενταχθούν στους στόλους της Αθήνας – αλλά και της Θεσσαλονίκης – στις αρχές του 2024, ενώ εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν, εντός του 2023, οι διαδικασίες για την δεύτερη φάση του διαγωνισμού προμήθειας επιπλέον 650 λεωφορείων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, κυρίως ηλεκτρικών, αργής και ταχείας φόρτισης, που προγραμματίζεται να συγχρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ», είπε, μεταξύ άλλων.

Παππάς: «Ούτε μισή κουβέντα για σιδηρόδρομο. Ούτε μια συγγνώμη»

Την «εκκωφαντική σιωπή» του νέου υπουργού Μεταφορών, Χρ. Σταϊκούρα, αλλά και του πρωθυπουργού σε σχέση με την τραγωδία των Τεμπών έθιξε στην Ολομέλεια ο Νίκος Παππάς.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ πήρε τον λόγο μετά την τοποθέτηση του υπουργού, λέγοντας: «Δεν ακούσαμε ούτε μισή κουβέντα για σιδηρόδρομο. Ούτε μια συγγνώμη, μια κουβέντα απολογισμού ή σχεδιασμού».

Σημειώνεται πως διαβιβάστηκε στη Βουλή η πρώτη ποινική δικογραφία που έφτασε στη Βουλή από το υπουργείο Δικαιοσύνης και αφορά στην εθνική τραγωδία των Τεμπών και στον πρώην υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, Κώστα Καραμανλή.

Συγκεκριμένα η ποινική δικογραφία στρέφεται κατά του Κώστα Καραμανλή για παράβαση καθήκοντος έπειτα από μήνυση επιζήσασας του δυστυχήματος των Τεμπών για πράξεις και παραλείψεις, οι οποίες οδήγησαν στο δυστύχημα.

Διαβάστε επίσης

Προγραμματικές δηλώσεις – Κεραμέως: Μπόνους παραγωγικότητας στους δημοσίους υπαλλήλους

Βίτσας: Την πρώτη φορά θα ψηφίσω Τσακαλώτο – Θα βοηθούσε να πει τη γνώμη του ο Τσίπρας (videos)

Τι ξέχασε να πει ο Μητσοτάκης στις προγραμματικές δηλώσεις

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 17:57