search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 08:19
MENU CLOSE

Βίτσας: Την πρώτη φορά θα ψηφίσω Τσακαλώτο – Θα βοηθούσε να πει τη γνώμη του ο Τσίπρας (videos)

07.07.2023 11:06
dimitris-vitsas_new

Την προτίμησή του στον Ευκλείδη Τσακαλώτο επανέλαβε ο Δημήτρης Βίτσας μιλώντας στον ΣΚΑΪ για την επικείμενη αλλαγή ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Εξέφρασα μια προτίμηση στο πρόσωπο του Ευκλείδη (Τσακαλώτου). Νομίζω ότι είναι και έμπειρος και ικανότατος, και έχει και μια εμβέλεια έξω από τα στενά κομματικά πλαίσια. Αλλα όλα αυτά αν κατέβει υποψήφιος ο Ευκλείδης. Αυτόν θα ψηφίσω την πρώτη φορά. Τώρα αν υπάρξει δεύτερη φορά… και η Έφη (Αχτσιόγλου) είναι πολύ αξιόλογη. Συνεργαστήκαμε πολύ κοντά τελευταία, στις βουλευτικές εκλογές. Σοβαρό παιδί, τίμιο, με μεγάλη αποδοχή».

Σε ερώτηση ποιος μπορεί να κρατήσει πιο ενωμένο τον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η κοινή μας απόφαση θα κρατήσει πιο ενωμένο το κόμμα. Τι εννοώ, κανένας από τους δύο δεν θα μπορέσει να κρατήσει το κόμμα ενωμένο ντε και καλά. Ομως αν τα στελέχη του κόμματος, τα μέλη του κόμματος, καταλαβαίνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι ενωμένος. Η άποψη μας είναι ότι “όλα τα λουλούδια πρέπει να ανθίζουν”».

«Δικαίωμα του Τσίπρα αν θα πάρει ή όχι θέση»

Στο αν ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να πάρει θέση, ο Δημήτρης Βίτσας επισήμανε: «Είναι δικό του δικαίωμα αν θα το κάνει ή όχι και είμαστε πολύ μακριά ακόμα, δεν έχουν κατατεθεί καν ο κατάλογος των υποψηφιοτήτων. Επειδή και η γνώμη του Αλέξη θα έχει μια βαρύνουσα σημασία, θα μπορούσε να την εκφράσει, θα βοηθούσε. Εχει σημασία να έχει τη στήριξη του Τσίπρα ο νέος πρόεδρος του κόμματος, γιατί θα συγκεντρώσει γύρω του και αυτούς που ήρθαν στον ΣΥΡΙΖΑ για τον Αλέξη.

Για την παραίτηση Τσαπανίδου είπε «Η παραίτηση της Πόπης ήταν λογική αλλά όχι επιβεβλημένη. Εκανε μια τεράστια προσπάθεια και δεν είναι δίκαιο να της φορτώνουμε ούτε «ένα γραμμάριο» της ήττας. Ηρθε πριν έξι μήνες, ήξερε τις βασικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ως δημοσιογράφος και έκανε μια τεράστια προσπάθεια να ανταποκριθεί και κατά την γνώμη μου ανταποκρίθηκε. Δεν ξέρω αν ήταν λάθος επιλογή της Πόπης, το θέμα είναι ότι της έμεινε μικρό χρονικό διάστημα, ώστε να φτάσει σε εκείνο το επίπεδο, που ήταν από άποψης πολιτικών θέσεων, ο Νάσος Ηλιόπουλος. Είναι ιστορία όλα αυτά, η Πόπη έκανε ό,τι μπορούσε».

«Μπορούμε να συνεργαστούμε με το ΠΑΣΟΚ»

«Εγώ θέλω ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι ένα μεγάλο κόμμα, αντικειμενικά πολυτασικό, από την αριστερή σοσιαλδημοκρατία, μέχρι και την κομμουνιστική αριστερά, με ενιαίο λόγο, με σταθερότητα, όχι ένα κόμμα που θα αυτοπροσδιορίζεται με αυτά που κάνει η ΝΔ και θα κρίνει την κυβέρνηση (της ΝΔ), με βάση το πρόγραμμά του».

Σε ερώτηση για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, ο πρώην υπουργός τόνισε: «Ναι μπορούμε να συνεργαστούμε με το ΠΑΣΟΚ. Καταρχήν πρέπει να το θέλει και το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, μην ξανακάνουμε το ίδιο λάθος με την προεκλογική διαδικασία»

Διαβάστε επίσης:

Τι ξέχασε να πει ο Μητσοτάκης στις προγραμματικές δηλώσεις

Ένταση στο studio του Action 24 – «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει λόγο ύπαρξης» – «Πάρτο πίσω» (video)

Φάμελλος: Καμία περίοδος χάριτος σε Μητσοτάκη, χείρα συνεργασίας στις προοδευτικές δυνάμεις

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 08:18