search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 11:36
MENU CLOSE

Τζάνετ Γέλεν: Δέχεται «σφυροκόπημα» στις ΗΠΑ για τις υποκλίσεις στον κινέζο ομόλογό της

10.07.2023 18:36
yellen china

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν διέπραξε – σύμφωνα με τους επικριτές της – μια σειρά από διπλωματικά λάθη κατά την επίσκεψή της στο Πεκίνο το Σάββατο, υποκλινόμενη στον Κινέζο ομόλογό της πολλές φορές χωρίς ανταπόδοση – ένα σφάλμα πρωτοκόλλου που πολλοί επισήμαναν ως ένδειξη αμερικανικής αδυναμίας.

Η κορυφαία αξιωματούχος της κυβέρνησης Μπάιντεν, τη δεύτερη ημέρα της τετραήμερης προσπάθειάς της να αποκαταστήσει τις σχέσεις με έναν σημαντικό αντίπαλο, υποκλίθηκε τουλάχιστον τρεις φορές καθώς έδωσε τα χέρια με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Χε Λίφενγκ, ενώ αυτός στάθηκε όρθιος, οπισθοχωρώντας ελαφρά.

«Ποτέ, ποτέ, ποτέ», είπε στην The Post ο Μπράντλεϊ Μπλέικμαν, ανώτερος υπάλληλος στον Λευκό Οίκο του Τζορτζ Μπους. «Ένας Αμερικανός αξιωματούχος δεν υποκύπτει».

«Η υπόκλιση δεν αποτελεί μέρος του αποδεκτού πρωτοκόλλου», συμφώνησε ο Jerome A. Cohen, επίτιμος καθηγητής στο NYU και ειδικός στο κινεζικό δίκαιο και την κυβέρνηση.

Λίγες στιγμές αργότερα, η Γέλεν, μπερδεύτηκε με το όνομα του Χε, αποκαλώντας τον «Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Χου».

«Πιστεύω ακράδαντα ότι η σχέση μεταξύ των δύο χωρών μας έχει τις ρίζες της στους στέρεους δεσμούς μεταξύ του αμερικανικού και του κινεζικού λαού», είπε η Γέλεν στη σύντομη αρχική της δήλωση. «Είναι σημαντικό να διατηρήσουμε και να εμβαθύνουμε αυτούς τους δεσμούς».

Διαβάστε επίσης:

Μενέντεζ κατά Ερντογάν: Δεν μπορούμε να έχουμε στο ΝΑΤΟ χώρες που βάζουν βέτο σε συλλογικές αποφάσεις

Ρωσία: Συνάντηση Πούτιν-Πριγκόζιν μετά την ανταρσία – «Είμαστε στρατιώτες του αρχηγού του κράτους», είπαν οι διοικητές της Wagner

Κομισιόν σε Ερντογάν: Άλλο η διεύρυνση της ΕΕ, άλλο η διεύρυνση του ΝΑΤΟ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 11:36