search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24.05.2024 02:38
MENU CLOSE

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Ο Σαμαράς και οι δεξιές αντιδράσεις οδηγούν σε ελιγμούς το Μαξίμου

11.07.2023 11:31
gamos-omofylwn

Ο “πολυδύναμος εκσυγχρονισμός”, τον οποίο πλέον επικαλείται τακτικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνδέεται άμεσα με την προσπάθεια που κάνει ο πρωθυπουργός να δείξει ότι επιθυμεί να κινηθεί στο εκσυγχρονιστικό κέντρο και ότι θα προχωρήσει σε μοντέρνες μεταρρυθμίσεις.

Μόνο που ο δρόμος αυτός, όπως φαίνεται, δεν είναι σπαρμένος με ροδοπέταλα. 

Η εξαγγελία του πρωθυπουργού στο Bloomberg ότι θα φέρει τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, καθώς όπως είπε η ελληνική κοινωνία είναι ώριμη, έχει φέρει υπόγειες αναταράξεις στη ΝΔ.

Οι πληροφορίες λένε ότι η συντηρητική δεξιά που κινείται γύρω από τον Αντώνη Σαμαρά δεν εμφανίζεται θετική σε μία τέτοια εξέλιξη. 

Ο Μάκης Βορίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε το Σάββατο στο Mega, αναφερόμενος στις δηλώσεις του πρωθυπουργού διαφώνησε ανοιχτά με τα όσα εξήγγειλε ο Μητσοτάκης, υπενθυμίζοντας δε ότι ο ίδιος στο παρελθόν είχε καταψηφίσει το σχετικό σύμφωνο.

«Δεν είναι θέμα εκκλησίας γιατί αφορά πολιτικό γάμο. Η προσωπική μου άποψη είναι αρνητική και το είχα ξαναδηλώσει και όταν είχε έρθει το σύμφωνο το είχα καταψηφίσει. Ο πρωθυπουργός είπε πως θα γίνει σε μια συγκεκριμένη στιγμή. Θα δούμε πότε θα είναι αυτό» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Μάλιστα οι γκρίνιες αυτές έχουν φτάσει στο Μέγαρο Μαξίμου, με τα στελέχη της συντηρητικής ομάδας της ΝΔ να επισημαίνουν ότι στην περίπτωση που ψηφιστεί ένα τέτοιο νομοθέτημα θα υπάρξουν διαρροές των συντηρητικών ψηφοφόρων της ΝΔ προς τα κόμματα που είναι δεξιά της, δηλαδή Ελληνική Λύση, Νίκη και Σπαρτιάτες.

Οι ίδιοι άνθρωποι υπενθυμίζουν μάλιστα ότι όταν είχε έρθει προς ψήφιση το σύμφωνο συμβίωσης η ΝΔ είχε τριχοτομηθεί. Δεκαεννέα βουλευτές, μεταξύ των οποίων ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το είχαν υπερψηφίσει, 28 είχαν ψηφίσει κατά και 27, μεταξύ των οποίων ο Αντώνης Σαμαράς, είχαν απουσιάσει. 

Ο Αντώνης Σαμαράς  μάλιστα, σε δύο πρόσφατες ομιλίες του, είχε τραβήξει κόκκινες γραμμές σε ό,τι αφορά σε αυτό το θέμα. Η  μία ομιλία είχε γίνει  στο Ζάππειο με αφορμή την ημέρα της Ευρώπης και η δεύτερη στην προεκλογική συγκέντρωση της Καλαμάτας. Εκεί  είχε ταχθεί κατά  της υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια  λέγοντας ότι επιχειρείται να καθιερωθεί μέσω του γάμου των ομοφύλων ζευγαριών το “γονέας 1” και “γονέας δύο”, αντί του πατέρας και μητέρα.

Όλοι γνωρίζουν λοιπόν ότι ο πρώην πρωθυπουργός θα καταψηφίσει το νομοθέτημα της παράταξής του που αφορά αυτά τα θέματα. Το θέμα είναι ωστόσο πόσοι άλλοι θα τον ακολουθήσουν.

Το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ ανάγκασε τον κ. Μητσοτάκη να μην αναφερθεί ουσιαστικά στο θέμα, κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Και οι πληροφιορίες λένε ότι το χρονοδιάγραμμα για τη νομοθετική πρωτοβουλία μπορεί να πάει πίσω.

Ωστόσο, πηγές αναφέρουν ότι το Μέγαρο Μαξίμου έχει αποφασίσει να μην λάβει υπ’ όψη του τις όποιες αντιδράσεις θα προέλθουν από τα συντηρητικά στελέχη και να προχωρήσει στην κατάθεση του νομοσχεδίου. Ίδωμεν…

Διαβάστε επίσης:

Βούλτεψη: «Προφανώς η κυβέρνηση δεν μπορεί να ορίσει τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων» (Video)

Ψήφος αποδήμων: Αίρονται όλα τα εμπόδια με 4 μεγάλες αλλαγές!

ΣΥΡΙΖΑ: «Κλειδωμένες» οι υποψηφιότητες Αχτσιόγλου και Παππά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24.05.2024 01:40