search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 08:29
MENU CLOSE

Καίτη Φίνου για Μις Ολλανδία: «Γιατί να βγει τρανς με ανδρικό μόριο;»

11.07.2023 11:11
finoy-mis_ollandia-new

Η πρώτη τρανς που στέφθηκε Μις Ολλανδία, προσελκύοντας το ενδιαφέρον των μέσων μαζικής ενημέρωσης παγκοσμίως, κατάφερε να γίνει η Rikkie Valerie Kolle.

Η στέψη της 22χρονης έγραψε ιστορία για τη θέση της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στη βιομηχανία της ομορφιάς, ωστόσο, δεν έλειψαν και εκείνοι που εξέφρασαν την αντίθεσή τους.

Ανάμεσα σε αυτούς που αντέδρασαν ήταν και η Καίτη Φίνου η οποία ξέσπασε μέσω μιας ανάρτησής της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

«Γιατί έγιναν τόσοι αγώνες για να ψηφίζουν οι γυναίκες, να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους άντρες, υπέστησαν κακοποιήσεις σε δουλειά και στον οικογενειακό τους κύκλο…φυλακίστηκαν για τα πιστεύω τους, βασανίστηκαν, εκδιώχθηκαν…. Η Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται κάθε χρόνο 8 Μαρτίου……..γιατί λοιπόν έγιναν τόσες θυσίες; Για να βγει Μις Ολλανδία 2023 τρανς; με ΑΝΤΡΙΚΟ ΜΟΡΙΟ(άρα άντρας) και μάλιστα να χειροκροτούν οι πολλοί για να μην χαρακτηρισθούν ομοφοβικοί, φασίστες…. ταμπέλες που δυστυχώς σταυρώνουν αντιλήψεις, πεποιθήσεις, είναι μη δημοκρατικές… Η άποψή μου; Υπάρχουν και όρια» έγραψε.

Άλλα τρανσέξουαλ μοντέλα που έχουν κερδίσει τίτλους σε διαγωνισμούς είναι η R’Bonney Gabriel που κέρδισε τη Μις Υφήλιος 2022 τον Μάρτιο του 2023, καθώς και η 19χρονη Brian Nguyen που κέρδισε τον τίτλο Miss Greater Derry 2023.

Διαβάστε επίσης:

Περικλής Κονδυλάτος: Χαμός στο Twitter με την εμφάνισή του στον ημιτελικό του Survivor – «Τι ντουκόχρωμα πέρασε στο πρόσωπο;» (photos)

Μαρία Ιωαννίδου: «Θα έκανα ευθανασία αν ήταν να μείνω σακάτισσα» (Video)

Αννα Βίσση: Χαμός στο Twitter για την αναβολή της συναυλίας της – Τι απαντά η τραγουδίστρια

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 08:28