search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 05:38
MENU CLOSE

Κρήτη – Ατύχημα με τζετ σκι: «Καθόταν μπροστά το παιδί – Το βρήκα αιμόφυρτο στο κεφάλι», είπε αυτόπτης μάρτυρας (photos/videos)

13.07.2023 13:18
kriti_jet-ski_1307_1920-1080_new
credit: cretapost.gr

Για το ατύχημα στην Ιεράπετρα με το τζετ σκι, στο οποίο επέβαινε ένα 10χρονο αγόρι από τη Γερμανία και ένας 32χρονος, μίλησε γιατρός – αυτόπτης μάρτυρας που έσπευσε να βοηθήσει.

Όπως είπε στον Alpha o γιατρός Ηρακλής Κορέας, που βρίσκεται στην Κρήτη για διακοπές, «καθόμασταν στην αυλή όταν παρατηρήσαμε ένα τζετ σκι που ερχόταν στον δίαυλο χωρίς να μειώσει ταχύτητα και να πηγαίνει με τελική ταχύτητα. Μας έκανε εντύπωση ότι δεν σταματούσε, περιμέναμε μια μανούβρα. Τελικά το τζετ σκι χάθηκε από το οπτικό μου πεδίο και ακούστηκε ένας δυνατός ήχος πρόσκρουσης».

Πηγαίνοντας στο σημείο της πρόσκρουσης, ο γιατρός είπε ότι «το παιδί καθόταν μπροστά. Όταν βρέθηκα στο σημείο το παιδί ήταν σε ύπτια θέση πάνω στο τζετ σκι και ο ενήλικας δεξιά κάτω από το τζετ σκι. Και οι δύο ήταν αιμόφυρτοι από το κεφάλι. Καλέσαμε άμεσα το 166 και ξεκινήσαμε διαδικασία διασφάλισης των τραυμάτων».

Σε φωτογραφίες που δημοσιεύει το cretapost.gr φαίνεται το τζετ σκι το οποίο έχει υποστεί φθορές αλλά και η παράγκα πάνω στην οποία προσέκρουσε, σύμφωνα με τις μαρτυρίες.

Μάχη για τη ζωή δίνει ο 10χρονος

Σε κρίσιμη κατάσταση συνεχίζει να νοσηλεύεται ο 10χρονος που τραυματίστηκε στην παραλία του Μακρύ Γιαλού.

Το αγόρι φέρει βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και μεταφέρθηκε διασωληνωμένο από το νοσοκομείο της Ιεράπετρας στο εφημερεύον Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ηράκλειο.

Το ατύχημα σημειώθηκε περίπου στις 17:00 στην παραλία του Μακρύ Γιαλού. Ο 31χρονος οδηγός του τζετ σκι, και πατέρας του παιδιού, φέρεται να είχε στα πόδια του τον 10χρονο, όταν για άγνωστες μέχρι αυτή τη στιγμή συνθήκες, έχασε τον έλεγχο και παρέκκλινε της πορείας του.

Μετά από λίγα δευτερόλεπτα εκτινάχθηκε προς την παραλία, πέφτοντας πάνω σε ξύλινη κατασκευή, η οποία χρησιμοποιείται ως αποθηκευτικός χώρος, με αποτέλεσμα ο δεκάχρονος να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι και ελαφρά ο οδηγός του τζετ σκι.

Πάντως, οι αρχές δεν είναι απόλυτα σίγουρες για το ποιος τελικά οδηγούσε το jet ski με τη σχετική προανάκριση να διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ιεράπετρας.

Οι δύο γονείς του 10χρονου είναι στο πλευρό του παιδιού τους στο νοσοκομείο, ενώ τις συνθήκες του ατυχήματος διερευνούν οι αρχές.

Σημειώνεται πως στο σημείο της παραλίας όπου βγήκε το τζετ σκι δεν υπήρχε λουόμενος, παρά το γεγονός ότι η παραλία του Μακρύ Γιαλού συνιστά δημοφιλή προορισμό για οικογένειες.

Διαβάστε επίσης:

Το BBC «καίει» το Λιμενικό για το ναυάγιο στην Πύλο: «Οι επιζώντες “φιμώθηκαν” και εκφοβίστηκαν»

Coco-Μat: Τι απαντά μετά το λουκέτο στο ξενοδοχείο από το υπουργείο Τουρισμού

Χρήστος Δάντης: Ανακοινώνω την υποψηφιότητά μου ως δημοτικός σύμβουλος για τις επόμενες εκλογές (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 02:46