search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 05:12
MENU CLOSE

Καύσωνας: Όταν οι σκύλοι προσπαθούν να… επιβιώσουν – Viral τα βίντεο στο TikTok (Videos)

14.07.2023 15:08
skylia-kaysonas-new

Συνθήκες ακραίου καύσωνα επικρατούν τις τελευταίες ώρες στη χώρα μας με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν ότι το θερμόμετρο αναμένεται να δείξει μέχρι και 44 βαθμούς Κελσίου.

Κλειστά παράθυρα, μειωμένες μετακινήσεις, κλιματιστικά σε λειτουργία, άφθονο νερό είναι λίγα από τα μέτρα που συνιστούν οι ειδικοί, ώστε να μη βάλουμε σε κίνδυνο την υγεία μας.

Αλήθεια, πώς νιώθουν τα σκυλάκια στις ακραίες αυτές συνθήκες;

Η αλήθεια είναι ότι αν για τους ανθρώπους η θερμοκρασία αυτή είναι ανυπόφορη, για τους τετράποδους φίλους μας η κατάσταση είναι ακόμα πιο δύσκολη.

Αρκεί να αναλογιστούμε ότι τα σκυλιά έχουν μέση θερμοκρασία σώματος 37,9 μέχρι 39,2 βαθμούς Κελσίου, οπότε σε συνθήκες ζέστης νιώθουν πως… καίγονται!

Τις τελευταίες ώρες, αμέτρητοι χρήστες στο TikTok έχουν κατακλύσει τη διαδικτυακή πλατφόρμα με χιουμοριστικά βιντεάκια που δείχνουν διάφορους… ευφάνταστους τρόπους που τα σκυλάκια τους δοκίμασαν ώστε να αντιμετωπίσουν την υψηλή θερμοκρασία.

@trieuthivan230603 🥵#dog ♬ nhạc nền – Dogg🐶
@trieuthivan230603 Nóng ơi là nóng😚🥵🥵#dog #fyp #foryou ♬ nhạc nền – Dogg🐶
@trieuthivan230603 Mùa hè mát mẻ🤪#dog #foryou #fyp ♬ nhạc nền – Dogg🐶
@trieuthivan230603 🤣#dog #fyp #foryou ♬ nhạc nền – Dogg🐶
@trieuthivan230603 🙈#dog #fyp #foryou #funny ♬ nhạc nền – Dogg🐶
@trieuthivan230603 Tui đau đớn, tui gục ngã🥹#dog #fyp #funny #foryou ♬ nhạc nền – mo chín

Καύσωνας: Βασικές οδηγίες για να τα κατοικίδια

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, έδωσε με ενημερωτικό του δελτίο χρήσιμες συμβουλές προς τους ιδιοκτήτες κατοικιδίων, ώστε να προστατεύσουν τα ζωάκια τους από τον καύσωνα, έτσι ώστε να μην προκληθούν σοβαρά προβλήματα υγείας σε αυτά.

Συγκεκριμένα, η Κυνοφιλική Ομάδα Έρευνας & Διάσωσης του Τομέα Σαμαρειτών-Διασωστών & Ναυαγοσωστών του Ε.Ε.Σ. προτείνει απλές μεθόδους που αφενός θα προστατεύσουν τα κατοικίδια από τον καύσωνα και αφετέρου θα διατηρήσουν τη διάθεσή τους σε υψηλά επίπεδα.

Ειδική αναφορά κάνει ο Ερυθρός Σταυρός και για τα αδέσποτα, καλώντας τους πολίτες να τοποθετήσουν ένα μπολάκι νερό έξω από την πόρτα του σπιτιού ή της δουλειάς τους ή στο κοντινό πάρκο της γειτονιάς τους.

Ηλίαση ή θερμοπληξία σε σκύλους – Συμπτώματα

Παράλληλα, οι οδηγίες αφορούν και σε περιπτώσεις σκυλιών που εκτίθενται σε υψηλές θερμοκρασίες και ενδεχομένως θα πάθουν ηλίαση ή θερμοπληξία.

Ειδικότερα, οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να δώσουν προσοχή εάν τα σκυλιά τους αρχίσουν να λαχανιάζουν βαριά, να έχουν γρήγορους καρδιακούς παλμούς, αστάθεια, έλλειψη συντονισμού και μια σειρά ανησυχητικών συμπτωμάτων, ενώ δίδονται οδηγίες για το πώς θα πρέπει να το αντιμετωπίσουν.

Διαβάστε επίσης:

Καύσωνας «Κλέων» – Νέο έκτακτο δελτίο: Πού θα «χτυπήσουν» 44άρια – Πότε αναμένεται νέα άνοδος της θερμοκρασίας

Κύπρος: Ο κορωνοϊός των αιλουροειδών έχει σκοτώσει 300.000 γάτες από την αρχή του χρόνου

Σκωτία: Δείτε την μεγαλύτερη συγκέντρωση Golden Retriever στην ιστορία! (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 02:44