search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 07:02
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Σε εξέλιξη η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής – Απών ο Τσίπρας

15.07.2023 12:30
SYRIZA

Σε εξέλιξη βρίσκεται η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ χωρίς την παρουσία του απερχόμενου προέδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα.

Κατά τη διήμερη συνεδρίαση του ΣΥΡΙΖΑ θα υποβληθούν οι υποψηφιότητες για την ηγεσία του κόμματος και θα αποφασιστεί το χρονοδιάγραμμα και ο οδικός χάρτης για την εκλογή αρχηγού.

Σε ό,τι αφορά τον «οδικό χάρτη» η Πολιτική Γραμματεία εισηγείται την διεξαγωγή Διαρκούς Συνεδρίου στις 26 – 27 Αυγούστου και εσωκομματική κάλπη για νέα ηγεσία στις 3 και 10 Σεπτεμβρίου (προβλέπονται δύο γύροι εφόσον υπάρχουν πέραν της μίας, υποψηφιότητες).

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχουν ανακοινώσει δημοσίως τις υποψηφιότητές τους η Έφη Αχτσιόγλου και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ αναμένεται να υποβάλλει τη δική του ο Νίκος Παππάς.

Ο Παύλος Πολάκης, εμφανίζεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα να έχει δεύτερες σκέψεις για τη δική του υποψηφιότητα, μένει να φανεί που θα καθίσει η μπίλια των οριστικών του αποφάσεων.

Από τη Ρένα Δούρου, που εξ αρχής έχει καταγραφεί ως μία από τις πιθανές υποψηφιότητες, τις τελευταίες μέρες, δεν υπάρχει ουσιαστικά κάποιο σήμα, πως στο παρασκήνιο κάτι κινείται και ενδέχεται να υπάρξει επισημοποίηση στην ΚΕ.

Ο Διονύσης Τεμπονέρας έχει συνδέσει το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος με έναν διαφορετικό οδικό χάρτη πιο πιστό στο «γράμμα» των καταστατικά προβλεπόμενων διαδικασιών. Μιλά δηλαδή για την ανάγκη διεξαγωγής Έκτακτου Συνεδρίου (με νέους συνέδρους και συσχετισμούς) τον Νοέμβριο, μετά τις Αυτοδιοικητικές εκλογές, το οποίο Συνέδριο είναι αυτό που θα οδηγήσει στη διαδικασία εκλογής αρχηγού. 

Τη δική του μάχη για το χρονοδιάγραμμα θα δώσει και ο Χρήστος Σπίρτζης, σε μια παραλλαγή της παραπάνω πρότασης, καθώς μιλά για εκλογή νέου αρχηγού τον Νοέμβριο, μετά όμως από Διαρκές Συνέδριο (με τους παλιούς συνέδρους και συσχετισμούς) καθώς εκτιμά ότι οι διαδικασίες για προετοιμασία του Έκτακτου Συνεδρίου θα είναι χρονοβόρες και δεν πρόκειται να πιαστεί ο στόχος για Νοέμβρη.

Η συνεδρίαση που χαρακτηρίζεται «ιστορική» θα είναι κλειστή για τα Μέσα Ενημέρωσης και αναμένεται να γίνει και μία πρώτη συζήτηση για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Παράλληλα, αναμένεται να συζητηθούν οι εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και να εξουσιοδοτηθεί η Πολιτική Γραμματεία για τους περαιτέρω χειρισμούς και τις συγκεκριμένες υποψηφιότητες για της περιφέρειες και τους δήμους.

Διαβάστε επίσης:

Η Έφη του «νέου κύματος» – Σύνθεση και ρεαλισμός με το βλέμμα «στους πολλούς»

Ποιες υποχωρήσεις είναι στο τραπέζι των ελληνοτουρκικών

Πώς φτάσαμε στα Ιουλιανά! – Μέρος Δεύτερο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58