search
ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 09:30
MENU CLOSE

Ανοιχτά σήμερα τα καταστήματα – Ποια παραμένουν κλειστά

16.07.2023 09:21
EKPTOSEIS

Ανοιχτά θα είναι σήμερα Κυριακή (16/7) τα εμπορικά καταστήματα καθώς είναι σε εξέλιξη οι θερινές εκπτώσεις παρότι εξεταζόταν το σενάριο να μην ανοίξουν λόγω καύσωνα.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ενημέρωσε την Παρασκευή (14/07), με ανακοίνωσή του, το καταναλωτικό κοινό και τους εμπόρους πως τα εμπορικά καταστήματα βάσει νόμου μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά την ερχόμενη Κυριακή 16 Ιουλίου, με προτεινόμενο από τον σύλλογο ωράριο λειτουργίας, 11:00-18:00.

Υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα, 10 Ιουλίου άρχισαν οι θερινές εκπτώσεις 2023 για τα καταστήματα και πρόκειται να ολοκληρωθούν την Πέμπτη, 31 Αυγούστου.

Ωράριο λειτουργίας

Λειτουργία καταστημάτων με ωράριο από τις 11:00 έως και τις 18:00 προτείνουν οι εμπορικοί σύλλογοι, όμως τα πολυκαταστήματα και τα εμπορικά κέντρα ακολουθούν διαφορετικά ωράριο και μένουν ανοιχτά, συνήθως μέχρι και τις 20:00.

Τα εμπορικά κέντρα θα λειτουργήσουν ως εξής:

Mall και Golden Hall: Από τις 11:00 μέχρι τις 20:00.

McArthurGlen: Από τις 11:00 μέχρι τις 20:00.

Athens Metro Mall: Από τις 11:00 μέχρι τις 20:00.

Attica: Ανοιχτά θα είναι στο City Link, στο Golden Hall, στο Mall καθώς και στα υπόλοιπα σημεία από τις 11:00 μέχρι τις 20:00.

Τι ισχύει με τα σούπερ μάρκετ

Όσον αφορά στα σούπερ μάρκετ, κάθε αλυσίδα διαμορφώνει τη δική της πολιτική σχετικά με τη λειτουργία τις Κυριακές. Πάντως, έχει επικρατήσει ότι τα περισσότερα σούπερ μάρκετ μένουν κλειστά τις Κυριακές κατά τις εκπτωτικές περιόδους και μένουν ανοιχτά κατά τις εορταστικές περιόδους, δηλαδή τα Χριστούγεννα και το Πάσχα.

Αναλυτικά, η λειτουργία των σούπερ μάρκετ ανά αλυσίδα διαμορφώνεται ως εξής:

ΑΒ Βασιλόπουλος: Σε ανακοίνωση που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της αλυσίδας, αναφέρεται ότι τα καταστήματά του θα μείνουν κλειστά.

Σκλαβενίτης: Παραδοσιακά κλειστό παραμένει το σούπερ μάρκετ εκτός των εορταστικών περιόδων.

Μασούτης: Μόνο το κατάστημα MEDITERRANEAN COSMOS θα λειτουργήσει από τις 11:00 μέχρι και τις 20:00.

Market In: Κλειστά θα είναι και τα καταστήματα στις 16 Ιουλίου.

Lidl: Τα ωράρια των καταστημάτων ενδέχεται να αλλάξουν βάσει κυβερνητικών αποφάσεων. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας παρακαλούμε απευθυνθείτε στο κατάστημα της περιοχής σας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα. Ακόμα, η αλυσίδα παραπέμπει στην αναζήτηση συγκεκριμένου καταστήματος, κάνοντας κλικ εδώ.

My Market: Καταστήματα σε συγκεκριμένες περιοχές και με συγκεκριμένο ωράριο θα είναι ανοιχτά

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Μαχαίρωσε τη σύντροφό του στη μέση του δρόμου

Μικρή ανάσα από τον καύσωνα – Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

Αδειάζει η Αθήνα – Το αδιαχώρητο στα λιμάνια (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 09:30