search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 15:02
MENU CLOSE

Φωτιά στο Λουτράκι: Προσπάθεια να μην περάσει την παλαιά εθνική οδό προς τα διυλιστήρια – Ενισχύσεις από Ήπειρο, Στερεά και Πελοπόννησο

17.07.2023 20:01
loutraki fotia 776- new

Μαίνεται ανεξέλεγκτη η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα στην Καλλιθέα Λουτρακίου, με τους ισχυρούς ανέμους να δυσκολεύουν το έργο των δυνάμεων που επιχειρούν στο έδαφος και από αέρος. Από τη φωτιά κάηκαν σπίτια στο Άνω Καρβουνάρι.

Πλέον οι προσπάθειες επικεντρώνονται στο να μην περάσει η πυρκαγιά στο Καλαμάκι καθώς η περιοχή βρίσκεται πολύ κοντά στα διυλιστήρια της περιοχής, ενώ οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν με κλιμάκια από την Ήπειρο, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο.

Οι κάτοικοι της περιοχής δίνουν αγωνιώδεις προσπάθειες με την Πυροσβεστική προκειμένου να μην αφήσουν τις φλόγες να περάσουν από την εθνική οδό στην παλαιά εθνική οδό και από εκεί στον οικισμό.

Οι καπνοί στην περιοχή έχουν δημιουργήσει μία αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Με εντολή του Λιμενάρχη Κορίνθου, όλα τα πλωτά σκάφη του Λιμεναρχείου Κορίνθου και Κιάτου, καθώς και ιδιωτικά σκάφη, βρίσκονται στην θαλάσσια περιοχή του Καλαμακίου, για ενδεχόμενη συνδρομή σε επιχείρηση κατάσβεσης.

Η πυρκαγιά καίει πολύ κοντά σε κατοικημένες περιοχές, ενώ νωρίτερα δόθηκε εντολή εκκένωσης των περιοχών Καλλιθέα, Πευκιάς και Ειρήνη.

Επίσης, μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε στους κατοίκους των περιοχών Καλαμάκι Ισθμίων και Παράδεισος ώστε να εκκενώσουν τους οικισμούς τους λόγω δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Παράλληλα, εκκενώθηκαν κατασκηνώσεις όπου φιλοξενούνται 800 παιδιά. Τα παιδιά μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο κλειστό γυμναστήριο του Λουτρακίου, σύμφωνα με τους υπεύθυνους της κατασκήνωσης.

Στο «Αλεξάνδρειο» συνεδριακό κέντρο μεταφέρθηκαν με ασφάλεια, σύμφωνα με τον Δήμο Λουτρακίου, οι τρόφιμοι του γηροκομείου «Ελπίς», έπειτα από την εντολή εκκένωσης που δόθηκε, λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή Καλλιθέα.

Η πυρκαγιά κατευθύνθηκε απειλητικά προς Άγιο Χαράλαμπο με μεγάλη ταχύτητα, προκαλώντας υλικές ζημιές. Οι πυροσβέστες σε αρκετές περιπτώσεις απεγκλώβισαν κατοίκους και τους μετέφεραν σε ασφαλές σημείο.

Επί τόπου βρίσκονται 135 πυροσβέστες και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 50 υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν οκτώ αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα. Στην περιοχή επιχειρούν ακόμη 44 αστυνομικοί με 20 οχήματα. Από πλευράς των Ενόπλων Δυνάμεων διατέθηκαν δύο αεροσκάφη CL-215, δύο ελικόπτερα Chinook, δύο προωθητές γαιών καθώς και μια ομάδα «Δευκαλίων» 11 ατόμων.

Λόγω της φωτιάς, είχε διακοπεί η κυκλοφορία τόσο στην παλιά όσο και στην νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου από τον κόμβο των Αγ. Θεοδώρων μέχρι τον κόμβο Επιδαύρου και στα δύο ρεύματα, ωστόσο αποκαταστάθηκε, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση.

Έχει επίσης διακοπεί και η λειτουργία του Προαστιακού προς Κιάτο.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στην Κέρκυρα

Αναζωπύρωση της φωτιάς στη Σαρωνίδα – Έκκληση για εναέρια μέσα

Εικόνες καταστροφής σε Κουβαρά, Λαγονήσι και Λουτράκι – Στις φλόγες σπίτια και αυτοκίνητα (Photos/Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 15:02