search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 10:17
MENU CLOSE

Φωτιά στο Λουτράκι: Έκλεισε η νέα και η παλαιά εθνική οδός Αθηνών Κορίνθου

18.07.2023 18:51
ethniki odos fotia88- new

Τη διακοπή της κυκλοφορίας τόσο στη νέα όσο και στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών Κορίνθου από τα διόδια της Ελευσίνας μέχρι τα διόδια της Κορίνθου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, ανακοίνωσε η Τροχαία.

«Η φωτιά φαίνεται να κινείται απειλητικά προς την νέα εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, στην περιοχή των διοδίων του Καλαμακίου», ανέφερε μιλώντας νωρίτερα στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Χάρης Βυτινιώτης.

Όπως προσέθεσε, με αφορμή τις αναζωπυρώσεις που σημειώνονται στις περιοχές των Ισθμίων και του Πανοράματος, «το κακό συνεχίζεται και δεν θεωρούμε πως βρισκόμαστε σε μία κατάσταση ύφεσης, αλλά αυτό που καταγράφεται είναι μία επαναλαμβανόμενη ανεξέλεγκτη κατάσταση».

Επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά», ενώ αναφερόμενος στα μηχανήματα του στρατού που επιχειρούν, σημείωσε ότι «προσπαθούν, όπου μπορούν, να ανοίγουν δρόμους πρόσβασης στα πυροσβεστικά οχήματα».

Ακόμη, ο Χάρης Βυτινιώτης τόνισε ότι «είναι σημαντική και η συμβολή των εθελοντών, αλλά και των μηχανημάτων της αυτοδιοίκησης, στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς».

Αντιπεριφειάρχης Κορινθίας: Στο 1χλμ από τα δυιλιστήρια η φωτιά

Σε απόσταση χιλίων μέτρων από τα διυλιστήρια, βρίσκεται η φωτιά που ξεκίνησε τη Δευτέρα από το Λουτράκι, όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Χάρης Βυτινιώτης.

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια πύρινη λαίλαπα στην περιοχή του Λουτρακίου με κατεύθυνση προς Καλαμάκι, Άγιους Θεοδώρους. Όλες οι δυνάμεις προσπαθούν να συγκρατήσουν τη φωτιά.
Τελικά έφυγε από τους οικισμούς της Γαλήνης και του Παράδεισου και κατευθύνεται προς τις ακτές του Σαρωνικού.

Πριν μεσολαβούν οι παράδρομοι του Εθνικού Δρόμου, ο εθνικός δρόμος, ο προαστιακός και βέβαια οι δομημένες περιοχές και κατά συνέπεια θα έχουμε τεράστια προβλήματα.

Είμαστε σε μια θέση κλειδί, ο άνεμος έχει μεγαλώσει, τα ελικόπτερα που κάνουν τις ρίψεις τους κάνουν ένα πραγματικό άθλο ποτίζοντας την περιοχή με νερό, ευτυχώς είναι κοντά στον Σαρωνικό και διευκολύνεται το έργο. Οι επίγειες δυνάμεις είναι ανίσχυρες γιατί ο άνεμος είναι πολύ ισχυρός.

Λύση θα δώσουν τα εναέρια μέσα. Αυτή τη στιγμή είναι 4 ελικόπτερα και χρειάζεται να κάνουν μικρή διαδρομή, δεν νομίζω ότι χωράει άλλα εναέρια μέσα. Είναι πυκνή η κυκλοφορία τους. Βλέπουμε ότι υπάρχει επικινδυνότητα. Η φωτιά πλησιάζει στα 1000 μέτρα από τα διυλιστήρια. Πρέπει να προστατευτούν γιατί θα έχει μεγάλες συνέπειες αν φτάσει η πυρκαγιά εκεί. Δεν ξέρουμε αν τα μέσα των διυλιστηρίων μπορούν να ανταποκριθούν στην κατάσβεσή της».

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ο Δήμος Λουτρακίου

Την ίδια ώρα, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, λόγω της φωτιάς που ξέσπασε τη Δευτέρα και καίει ανεξέλεγκτη μέχρι σήμερα στις γύρω περιοχές. Οι φλόγες ξεκίνησαν από την Καλλιθέα και σήμερα έχουν κάψει μέχρι και σπίτια στον Άγιο Χαράλαμπο.

Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 6 μήνες (δηλαδή μέχρι τις 17 Ιανουαρίου 2024) για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της φωτιάς που έχει κατακάψει ολόκληρα στρέμματα και σπίτια, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση στο Facebook.

Την κήρυξη του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας (Αρ. Πρ. Α2359/18.07.2023 με ΑΔΑ:9ΣΖΥ46ΝΠΙΘ-3ΞΖ), αποφάσισε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, ύστερα από αίτημα της δημοτικής αρχής, για τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την καταστροφική δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 17.07.2023 στις Δημοτικές Κοινότητες Λουτρακίου – Περαχώρας και Ισθμίας της Δημοτικής Ενότητας Λουτρακίου – Περαχώρας και της Δημοτικής Κοινότητας Αγίων Θεοδώρων.

Η κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης των φαινομένων και για έξι μήνες, ήτοι έως και 17 Ιανουαρίου 2024.

Μάχη μέχρι εσχάτων για την κατάσβεση της φωτιάς

Ήδη είναι αποκαρδιωτικές οι εικόνες από το Λουτράκι και τις γύρω περιοχές, καθώς η επέλαση της φωτιάς που ξέσπασε χθες συνεχίζεται μέχρι και σήμερα και δίνεται μάχη για να περιοριστεί και να σβήσει.

Η φωτιά στο Λουτράκι έχει ήδη αφήσει πίσω της στρέμματα καμένης γης και η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και στον Άγιο Χαράλαμπο Κορινθίας. Οι ισχυρές εναέριες και επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης αντιμετωπίζουν νέες αναζωπυρώσεις, στις περιοχές του Άγιου Χαράλαμπου και του Πανοράματος.

Η πυρκαγιά έφτασε νωρίτερα στον οικισμό «Άγιος Χαράλαμπος» όπου σπίτια έχουν τυλιχθεί στις φλόγες, ενώ ακούγονται και εκρήξεις. Να σημειωθεί πως οι οικισμοί «Άγιος Χαράλαμπος» και «Πανόραμα» έχουν εκκενωθεί.

Διαβάστε επίσης:

Φόβοι για διακοπή ρεύματος λόγω της φωτιάς – Βυθίσεις τάσεως στην Αττική

Φωτιά στο Λουτράκι: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος – Πλησιάζει στα διυλιστήρια το μέτωπο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 10:15