search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 15:16
MENU CLOSE

Γυναίκα χτυπήθηκε από μετεωρίτη ενώ έπινε καφέ στο μπαλκόνι

18.07.2023 21:42
meteoritis

Σε ένα γεγονός που συμβαίνει πολύ σπάνια, μια γυναίκα στη Γαλλία χτυπήθηκε από κομμάτι μετεωρίτη ενώ απολάμβανε τον καφέ της στο μπαλκόνι του σπιτιού της.

Το περιστατικό, που συνέβη σε μια μικρή πόλη της Γαλλίας, έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον τόσο των επιστημόνων όσο και του κοινού.

Οι μετεωρίτες είναι θραύσματα αστεροειδών ή κομητών που επιβιώνουν από το ταξίδι τους στην ατμόσφαιρα της Γης και προσγειώνονται στην επιφάνεια. Ενώ οι πτώσεις μετεωριτών δεν είναι ασυνήθιστες, οι περιπτώσεις που χτυπούν ανθρώπους είναι εξαιρετικά σπάνιες. Οι πιθανότητες να χτυπηθεί από μετεωρίτη κάποιος υπολογίζεται ότι είναι μία στα πολλά δισεκατομμύρια.

Το περιστατικό συνέβη καθώς η γυναίκα και η φίλη της συνομιλούσαν σε μια βεράντα όταν ένα «μυστηριώδες βότσαλο» τη χτύπησε στα πλευρά, όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα Les Dernières Nouvelles d’Alsace.

Περιγράφοντας το περιστατικό, η γυναίκα, που προτίμησε να διατηρήσει την ανωνυμία της, είπε: «Άκουσα ένα θόρυβο να έρχεται από την ταράτσα δίπλα μας. Στον δεύτερο που ακολούθησε, ένιωσα ένα πόνο στα πλευρά. Νόμιζα ότι ήταν ζώο, ένα ρόπαλο! Νομίζαμε ότι ήταν ένα κομμάτι τσιμέντου, αλλά δεν είχε το χρώμα του».

Μετά το περιστατικό, η γυναίκα, κάτοικος της κοινότητας Σιρμέκ στη βορειοανατολική Γαλλία, μετέφερε την πέτρα σε έναν κατασκευαστή στεγών για εξέταση. Ο άνθρωπος επιβεβαίωσε ότι δεν ήταν από τσιμέντο και μάλιστα της είπε ότι έμοιαζε με μετεωρίτη. Στη συνέχεια, η γυναίκα αναζήτησε την τεχνογνωσία του γεωλόγου Thierry Rebmann.

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει αναταραχή στην επιστημονική κοινότητα. Οι μετεωρίτες παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες για το πρώιμο ηλιακό σύστημα και τον σχηματισμό των πλανητών. Οι επιστήμονες δήλωσαν πρόθυμοι να μελετήσουν αυτόν τον μετεωρίτη για να αποκτήσουν περισσότερες γνώσεις σε αυτά τα θέματα.

Ενώ η γυναίκα τρόμαξε από το περιστατικό, δεν τραυματίστηκε σοβαρά. Θεωρεί τον εαυτό της τυχερό που βίωσε ένα τόσο σπάνιο γεγονός και σχεδιάζει να κρατήσει τον μετεωρίτη ως ενθύμιο της απίστευτης συνάντησής της.

Ενώ περίπου 50 τόνοι μετεωριτικού υλικού πέφτουν στη Γη κάθε μέρα, το μεγαλύτερο μέρος του είναι μικροσκοπικό και πέφτει στους απέραντους ωκεανούς που καλύπτουν το 70% της επιφάνειας του πλανήτη.

Στην ξηρά, η διαφοροποίηση των μετεωριτών από τους συνηθισμένους βράχους αποτελεί πρόκληση με βάση αποκλειστικά την εμφάνιση. Σε ορισμένες περιοχές, όπως αμμώδεις ή παγωμένες ερήμους, αυτοί οι διαστημικοί βράχοι είναι πιο εύκολα αναγνωρίσιμοι.

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα μετεωρίτη που χτύπησε απευθείας ένα άτομο συνέβη στις Ηνωμένες Πολιτείες πριν από σχεδόν 70 χρόνια. Η Ann Hodges από τηω Αλαμπάμα χτυπήθηκε από έναν μετεωρίτη που συνετρίβη στην οροφή της τον Νοέμβριο του 1954, αφήνοντάς της σοβαρούς μώλωπες.

Διαβάστε επίσης:

Placebo κατά Μελόνι: Εισαγγελική έρευνα στον τραγουδιστή αφού την αποκάλεσε «φασίστρια» (Video)

Άφαντος ο κινέζος ΥΠΕΞ – «Αγνοείται» τρεις εβδομάδες, όργιο φημών στα social media (photos)

Έλτον Τζον: Μάρτυρας υπεράσπισης του Κέβιν Σπέισι στη δίκη για σεξουαλική επίθεση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 15:14