search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 13:34
MENU CLOSE

Σε ετοιμότητα οι υποδομές ασφαλείας των διυλιστηρίων λόγω του πύρινου μετώπου του Λουτρακίου

18.07.2023 19:24
fotia dilistiria009- new

Σε απόσταση 1,5 χλμ από τα διυλιστήρια της MOTOR OIL βρίσκεται το μέτωπο της φωτιάς που καίει την περιοχή του Λουτρακίου, σύμφωνα με το PROMETHEUS Team – Disaster Intelligence.

Όπως σημειώνεται σε ανάρτηση στα Social Media «Σε ετοιμότητα οι υποδομές ασφαλείας των διυλιστηρίων της MOTOR OIL για κάθε ενδεχόμενο καθώς η απόσταση από την πυρκαγιά είναι της τάξεως του 1,5 km».

Σύμφωνα με την ανάρτηση, οι αρχές προσπαθούν να ελέγξουν τη φωτιά στον οικισμό «΄Αγιος Χαράλαμπος» που έχει κάψει ακόμη και σπίτια.

Μήνυμα του 112 για εκκένωση του οικισμού Γλυκιά Ζωή Κορινθίας

Εν τω μεταξύ, μήνυμα από το 112 για εκκένωση έχουν λάβει όσοι βρίσκονται αυτή την ώρα στον οικισμό Γλυκιά Ζωή Κορινθίας, δίπλα από τα διυλιστήρια, σε απόσταση περίπου 700μ. καθώς η φωτιά πλησιάζει επικίνδυνα.

Το μήνυμα του υπουργείου Κλιματικής κρίσης, έδωσε εντολή στους κατοίκους της περιοχής να εκκενώσουν προς τους Αγίους Θεοδώρους καθώς η φωτιά έχει πλησιάσει αρκετά.

Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας: Κίνδυνος να φτάσει η φωτιά στα διυλιστηρια

Τον κίνδυνο να φτάσει η φωτιά στα δυιλιστήρια είχε επισημάνει, μιλώντας στην ΕΡΤ και ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Χάρης Βυτινιώτης.

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια πύρινη λαίλαπα στην περιοχή του Λουτρακίου με κατεύθυνση προς Καλαμάκι, Άγιους Θεοδώρους. Όλες οι δυνάμεις προσπαθούν να συγκρατήσουν τη φωτιά.
Τελικά έφυγε από τους οικισμούς της Γαλήνης και του Παράδεισου και κατευθύνεται προς τις ακτές του Σαρωνικού.

Πριν μεσολαβούν οι παράδρομοι του Εθνικού Δρόμου, ο εθνικός δρόμος, ο προαστιακός και βέβαια οι δομημένες περιοχές και κατά συνέπεια θα έχουμε τεράστια προβλήματα.

Είμαστε σε μια θέση κλειδί, ο άνεμος έχει μεγαλώσει, τα ελικόπτερα που κάνουν τις ρίψεις τους κάνουν ένα πραγματικό άθλο ποτίζοντας την περιοχή με νερό, ευτυχώς είναι κοντά στον Σαρωνικό και διευκολύνεται το έργο. Οι επίγειες δυνάμεις είναι ανίσχυρες γιατί ο άνεμος είναι πολύ ισχυρός.

Λύση θα δώσουν τα εναέρια μέσα. Αυτή τη στιγμή είναι 4 ελικόπτερα και χρειάζεται να κάνουν μικρή διαδρομή, δεν νομίζω ότι χωράει άλλα εναέρια μέσα. Είναι πυκνή η κυκλοφορία τους. Βλέπουμε ότι υπάρχει επικινδυνότητα. Η φωτιά πλησιάζει στα 1000 μέτρα από τα διυλιστήρια. Πρέπει να προστατευτούν γιατί θα έχει μεγάλες συνέπειες αν φτάσει η πυρκαγιά εκεί. Δεν ξέρουμε αν τα μέσα των διυλιστηρίων μπορούν να ανταποκριθούν στην κατάσβεσή της».

Διαβάστε επίσης:

Φόβοι για διακοπή ρεύματος λόγω της φωτιάς – Βυθίσεις τάσεως στην Αττική

Φωτιά στο Λουτράκι: Έκλεισε η νέα και η παλαιά εθνική οδός Αθηνών Κορίνθου

Φωτιά στο Λουτράκι: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος – Πλησιάζει στα διυλιστήρια το μέτωπο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 13:34