search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 12:31
MENU CLOSE

Στις πυρκαγιές «κάηκε» και το «ουσιαστικά»

18.07.2023 12:57
5933558

Έπειτα από το «κάψιμο» της λέξης «κυριολεκτικά» σε προηγούμενα τηλεοπτικά ρεπορτάζ από έκτακτα ή ιδιαίτερα γεγονότα, ήρθε η σειρά τηςλέξης «ουσιαστικά».

Στις μέχρι τώρα απευθείας συνδέσεις τηλεοπτικών σταθμών από τα μέτωπα των πυρκαγιών παρατηρήθηκε κατάχρηση της λέξης «ουσιαστικά».

Ενδεικτικά, στην εκπομπή «Οι αταίριαστοι» της Τρίτης ο ρεπόρτερ που βρισκόταν στα Δερβενοχώρια στην περιγραφή του έβαζε κι ένα «ουσιαστικά». Ανησυχία αναπτύχθηκε όταν σε μια από τις συνδέσεις μαζί του μεσολάβησαν 60 δευτερόλεπτα χωρίς ένα «ουσιαστικά».

Προφανώς και έχει ιδιαίτερο βαθμό δυσκολίας η ενημέρωση σε απευθείας μετάδοση. Προφανώς ο βαθμός δυσκολίας είναι μεγάλος όταν το ρεπορτάζ γίνεται κάτω από ακραίες συνθήκες και με έντονο το στοιχείο κινδύνου.

Καλό είναι όμως να δίδεται προσοχή στην εκφορά του λόγου διότι η κατάχρηση λέξεων, για να επισημανθεί η σοβαρότητα, η κρισιμότητα της κατάστασης κατά την μετάδοση του ρεπορτάζ και την πληροφοριών, αφαιρεί αντί να προσθέτει. Άλλωστε η τηλεοπτική εικόνα «μιλά» από μόνη της.

Διαβάστε επίσης:

Τηλεθέαση: Μουντιάλ και «Σασμός» στην κορυφή για τη σεζόν 2022-2023

Στο Kontra TV και το κεντρικό δελτίο ο Πάνος Χαρίτος- Δεν συνεχίζουν Μελιγγώνης και Κλαυδιανός

Τηλεθέαση Σαββατοκύριακου: «Δεσποινίς διευθυντής» και «Μουρμούρα» στην κορυφή των προτιμήσεων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 12:30