search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 02:28
MENU CLOSE

Φωτιά στο Λουτράκι: Τιτάνια μάχη για να κρατηθεί μακριά από τα διυλιστήρια

19.07.2023 00:38
Untitled design – 2023-07-19T003440.782
Eurokinissi

Η μεγαλύτερη προσπάθεια επικεντρώνεται στο να περιοριστεί το μέτωπο πάνω στον λόφο στο Λουτράκι. Η φωτιά και έκανε πολλές αναζωπυρώσεις την Τρίτη, προκαλώντας απανωτά προβλήματα.

Η νύχτα προβλέπεται δύσκολη για τους κατοίκους των περιοχών γύρω από το Λουτράκι, καθώς το μέτωπο της φωτιάς μαίνεται και ο στόχος των πυροσβεστών είναι να το κρατήσουν μακριά από τα σπίτια, αφού νωρίτερα έφτασε σε απόσταση 1 χιλιομέτρου από τα διυλιστήρια της Κορίνθου.

Στη φωτιά στο Λουτράκι επιχειρούν αυτήν την ώρα 120 πυροσβέστες με 4 πεζοπόρα τμήματα και 43 οχήματα ενώ νωρίτερα από αέρος επιχείρησαν 4 ελικόπτερα.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Χάρης Βυτινιώτης, «σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω, αυξήθηκε η ένταση των ανέμων και υπάρχουν αναζωπυρώσεις στην περιοχή Πανόραμα, που βρίσκεται πιο ψηλά από τους Αγίους Θεοδώρους, προς την πλευρά των Γερανίων».

Παράλληλα, τόνισε ότι «όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις, μαζί με τον στρατό και όλους όσοι συνδράμουν, καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, ώστε να συγκρατήσουν την φωτιά και να μην επεκταθεί σε άλλα σημεία».

Ο Δήμος Λουτρακίου κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 6 μήνες ώστε να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της φωτιάς, αφού ήδη πολλές περιοχές θυμίζουν κρανίου τόπο με καμένη γη αλλά και σπίτια και αυτοκίνητα να έχουν μετατραπεί σε άμορφες μάζες.

Λόγω της φωτιάς, υπάρχουν και προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και υδροδότηση των κατοίκων, δήλωσε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Λουτρακίου, Γιώργος Γκιώνης. Ο κ. Γκιώνης εξήρε το έργο της ΔΕΔΔΗΕ και των Αρχών ότι «πασχίζουν να αποκαταστήσουν τη βλάβη από το πρωί και τους ευχαριστούμε πολύ».

Ο δήμαρχος σημείωσε ότι από την Τετάρτη το πρωί αναμένεται να ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών. Σε κάθε περίπτωση, η ημέρα που ξημερώνει θα είναι πολύ δύσκολη για τους κατοίκους του Λουτρακίου, όπως είπε και ο αξιωματούχος της πυροσβεστικής, Βασίλης Βαρθακογιάννης, στη βραδινή ενημέρωσή του.

Την ίδια ώρα την Τετάρτη 19/7 αναμένονται μελτέμια. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρθακογιάννης, αύριο «οι μετεωρολογικές συνθήκες υπεραυξάνουν τον κίνδυνο πυρκαγιάς» και γι’ αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από όλους, αν αναλογιστεί κανείς ότι χθες συνελήφθησαν 2 Έλληνες από τις Αρχές στο Καπαρέλλι Βοιωτίας επειδή έκαναν θερμές εργασίες.

Η φωτιά ξεκίνησε από την Καλλιθέα Λουτρακίου τη Δευτέρα και την Τρίτη το μεσημέρι αναζωπυρώθηκε, προκαλώντας εκτενή προβλήματα στις περιοχές του Αγίου Χαράλαμπου και σε οικισμούς κοντά στα διυλιστήρια της Κορίνθου.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την ΕΡΤ, υπάρχουν 32 καμένα σπίτια και πέντε αποθήκες. Για την περιοχή του Αγίου Χαραλάμπους, όπως και για το Πανόραμα δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες. Το βασικό, όπως τόνισε ο κ. Γκιώνης, είναι ότι δεν έχει χαθεί ανθρώπινη ζωή.

Διαβάστε επίσης:

Νύχτα αγωνίας σε Μάνδρα, Δερβενοχώρια και Λουτράκι: «Ξημερώνει δύσκολη μέρα» προειδοποιεί η Πυροσβεστική

Φωτιά στη Μάνδρα: Σε ετοιμότητα σκάφη του Λιμενικού για την παροχή συνδρομής εάν χρειαστεί

Live η πορεία των πυρκαγιών – Πώς κινούνται τα πύρινα μέτωπα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 01:15