search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 02:54
MENU CLOSE

Ψήφος Αποδήμων: Ο Θεοδωρικάκος εισηγητής της κατάργησης του… νόμου του

19.07.2023 06:36
theodorikakos098- new

Η προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας να άρει τα κριτήρια για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού είναι έντονη, ενώ έχει και διπλή ανάγνωση.

Από τη μία θέλει να δείξει ότι ως νέα κυβέρνηση μπορεί να πετύχει την ευρεία συνεννόηση με το πρώτο της νομοσχέδιο – βέβαια, τα υπολόγιζε αλλιώς καθώς η Ελληνική Λύση άλλαξε στάση – από την άλλη βλέπει την ευκαιρία να «ανανεωθεί» το εκλογικό σώμα.

Αυτό που έχει πάντως ενδιαφέρον είναι ότι ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για το προηγούμενο νομοσχέδιο αναμένεται να είναι εισηγητής του νομοσχεδίου στη Βουλή. Με λίγα λόγια ο κ. Θεοδωρικάκος θα είναι εισηγητής της κατάργησης του δικού του νόμου.

«Η Ελλάδα γίνεται ισχυρότερη όταν τα παιδιά μας που έχουν ξενιτευτεί θα έχουν το δικαίωμα να ψηφίζουν από τη χώρα στην οποία βρίσκονται», ανέφερε σε συνέντευξή του πρόσφατα ο κ. Θεοδωρικάκος για να προσθέσει: «Είναι ένα θέμα που έμεινε ανοιχτό μισό αιώνα, παρότι υπάρχει πρόβλεψη στο Σύνταγμά μας. Ομως, ο νομοθέτης ζητούσε 200 ψήφους, το 2019, στη θητεία μου στο υπουργείο Εσωτερικών, κάναμε ένα σημαντικό βήμα, αλλά αναγκαστήκαμε να κάνουμε πολλούς συμβιβασμούς, συγκεντρώνοντας τελικά 290 ψήφους. Πιστεύω τώρα να υπάρξει καθολική συναίνεση. Είναι εθνικά αναγκαίο και απολύτως δημοκρατικό να μην υπάρχουν περιορισμοί» (ΣΚΑΪ).

Διαβάστε επίσης:

Μήνυμα μηδενικής ανοχής για τους εμπρησμούς

Οι… παραφωνίες των υπουργών και το μήνυμα Μητσοτάκη

Όταν οι «ΠΑΣΟΚοι» πλακώνονται για τον… ΣΥΡΙΖΑ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 01:20