search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 15:19
MENU CLOSE

ΕΡΤ: Η ενημέρωση για τον καύσωνα διεκπεραιώθηκε στο «τελεία τζιαρ»

20.07.2023 13:10
ert

Το ΕΡΤNews είναι το- στην τηλεοπτική καθομιλουμένη- brand name της ΕΡΤ ταυτόσημο με την ενημέρωση. Την διαρκή ενημέρωση. Την αδιάκοπη. Καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Αποτελεί την «αιχμή του δόρατος» της ΕΡΤικης ειδησεογραφίας, με ευσεβή πόθο να αποτελεί «ραντεβού» για τον τηλεθεατή και να είναι αν όχι πρώτη επιλογή, μεταξύ των πρώτων πλήκτρων του τηλεκοντρόλ σε επίπεδο ενημέρωσης.

Πριν από λίγο με αφορμή τον καύσωνα και τις ακραίες περιβαλλοντικές συνθήκες οι οποίες θα αναπτυχθούν σήμερα στο πλαίσιο της εκπομπής «Newsroom» του καναλιού έγινε σύνδεση στην οποία δίνονταν οδηγίες, από ειδικούς, στους τηλεθεατές/πολίτες με μέτρα προφύλαξης και προστασίας αλλά και συστάσεις για αποφυγή ενεργειών οι οποίες να εκθέσουν σε κίνδυνο. Η σύνδεση διακόπηκε στον αέρα με την επισήμανση, από την παρουσιάστρια, «παρακουλουθήσαμε μέρος της έκτακτης ενημέρωσης για τον καύσωνα. Περισσότερα από την ενημέρωση στο ΕΡΤNews.gr».

Ας δεχθούμε ότι ο τηλεοπτικός χρόνος είναι αμίλητος και πολύτιμος και οι εξελίξεις «τρέχουν». Συντρέχουν όμως ειδικές συνθήκες για τις οποίες καλό θα ήταν η εκπομπή να παρέκλινε της χρονικής ιεράρχησης θεματολογίας και να «παρακολουθούσε» την έκτακτη ενημέρωση.

Κατ’ αρχάς κάποιος, όσο εξοικειωμένος με την ηλεκτρονική τεχνολογία και τα ψηφιακά γκάτζετ κι αν είναι, μέχρι να πληκτρολογήσει την ηλεκτρονική διεύθυνση ήδη θα έχανε ένα μέρος της υπόλοιπης ενημέρωσης.

Επίσης, καλό είναι να μην θεωρείται δεδομένο ότι ακόμα και οι μεγάλοι ηλικιακά άνθρωποι έχουν υπολογιστή ή άλλη έξυπνη συσκευή, πόσω μάλλον και σύνδεση με ιντερνετ. Αλλά κι αν ακόμα έχουν σύνδεση ιντερνετ στο σπίτι επίσης καλό είναι να μην θεωρείται δεδομένο ότι όλοι έχουν πρόσβαση σε αυτό.

Θα μπορούσε με άλλο λόγια ειδικά το ΕΡΤNews να μην είχε διακόψει «παραπέμποντας» στην ιστοσελίδα του, όσους ενημερώνονταν εκείνη την ώρα από το κανάλι.

Αργότερα, στο μεσημβρινο δελτίο του σταθμού, σε απευθείας σύνδεση, δημοσιογράφος ενημέρωνε όσα είπαν οι ειδικοί (οι καθηγητές Χατζηχριστοδούλου και Παπαευαγγέλου) στην Έκτακτη Ενημέρωση που είχε προηγηθεί, την οποία δεν μετέδωσε ως την ολοκλήρωση της ο σταθμός.

Αν δεν τίθεται θέμα σεβασμού στον τηλεθεατή καλό είναι να υπάρχει ενσυναίσθηση, συναντίληψη, κοινή λογική.

Διαβάστε επίσης:

Στο Attica TV ο Γιώργος Μελιγγώνης

Google Doodle: Αφιερωμένο στην έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών (photos/videos)

Τηλεθέαση: Ρεζερβέ η πρώτη θέση από το «Παρα πέντε» και την Τρίτη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 15:18