search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 03:06
MENU CLOSE

Η Αχτσιόγλου… θάβει το ξοφλημένο μοντέλο λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2291
20/7/2023
20.07.2023 12:28
siriza _ sinedriasi

Μια από τις πιο γνωστές παθογένειες του ΣΥΡΙΖΑ έθιξε η Έφη Αχτσιόγλου σε συνέντευξή της στο Open μιλώντας για το πώς βλέπει το θέμα της ηγεσίας του κόμματος: «Εισηγούμαι μία νέα μεθοδολογία ηγεσίας, η οποία αφορά το περιεχόμενο της πολιτικής, ώστε να είμαστε πιο δημιουργικοί και πιο αποτελεσματικοί, με θέσεις που μπορούν να συνομιλήσουν με τα σύγχρονα προβλήματα της κοινωνίας» ήταν το πρώτο μέρος της τοποθέτησής της.

Επεσήμανε έτσι ένα προφανές έλλειμμα των προηγούμενων χρόνων, καθώς πολλές φορές το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρέθηκε σε απόσταση από την κοινωνία.

«Ταυτόχρονα αφορά και το πώς θα δουλεύουμε πιο συγκροτημένα, πιο μεθοδικά, χρησιμοποιώντας την τεχνική γνώση των ειδικών, ώστε αυτό που πολιτικά επιδιώκουμε να το κάνουμε με τον καλύτερο τρόπο. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι ένα κόμμα των δομών, με συγκεκριμένους κανόνες, με μεθοδικότητα, με συλλογική λειτουργία και συλλογική ευφυΐα». Αυτό είναι, πράγματι, ένα ακόμη έλλειμμα, καθώς συχνά ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορείται για πλημμελή τεκμηρίωση των θέσεών του, αλλά και για απουσία οργανωμένης παραγωγής πολιτικής.

Να σημειωθεί ότι και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, στην παρουσίαση της δικής του υποψηφιότητας, είχε επισημάνει την ανάγκη για πιο συγκροτημένη μελέτη των σύγχρονων προβλημάτων, για τα νέα ζητήματα και τις τεράστιες προκλήσεις που θέτει π.χ. η τεχνητή νοημοσύνη και πρέπει να λαμβάνονται πλέον υπόψιν κατά τη διαμόρφωση προτάσεων πολιτικής.

Αν μη τι άλλο είναι θετικό το ότι κάποιοι από τους υποψήφιους αρχηγούς του ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνονται – ο καθένας με τον τρόπο του – πως το παλαιό μοντέλο λειτουργίας έχει εκμετρήσει το ζην…

Διαβάστε επίσης:

Ψήφος Αποδήμων: Ο Θεοδωρικάκος εισηγητής της κατάργησης του… νόμου του

Μήνυμα μηδενικής ανοχής για τους εμπρησμούς

Οι… παραφωνίες των υπουργών και το μήνυμα Μητσοτάκη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09