search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 00:18
MENU CLOSE

Φωτιά στη Ρόδο: Έχουν απεγκλωβιστεί πάνω από 2.000 άνθρωποι (Video)

22.07.2023 21:17
rodosss1

Δραματικές σκηνές εκτυλίσσονται στη Ρόδο από την πυρκαγιά που έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις και μαίνεται για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα. Τιτάνια επιχείρηση απεγκλωβισμού και απομάκρυνσης, κυρίως τουριστών, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη την τελευταία ώρα στο νησί, με τη συνδρομή του Λιμενικού Σώματος, των Ένοπλων Δυνάμεων και των τοπικών αρχών.

Χιλιάδες τουρίστες που είχαν επισκεφθεί το νησί, εγκαταλείπουν την περιοχή με λεωφορεία και πλωτά σκάφη. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες έχουν απεγκλωβιστεί πάνω από 2.000 άτομα υπό τον συντονισμό του Λιμενικούμ, από το Κιοτάρι και Λάρδο, και έχουν μεταφερθεί στην περιοχή Καλάθου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνολικά έχουν εκκενωθεί τέσσερις οικισμοί όπου στεγάζονται περίπου 15.000 κάτοικοι του νησιού.

Οι δυνάμεις που επιχειρούν

Στις περιοχές Λάρδος, Λάερμα και Κιοτάρι επιχειρούν 173 πυροσβέστες, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα, 5 ελικόπτερα, 3 αεροσκάφη και 31 Σλοβάκοι με 5 οχήματα.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν 4 πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σωμάτος, ένα ναυαγοσωστικό, πάνω από 30 ιδιωτικά σκάφη που έχουν επιταχθεί, καθώς και 2 φουσκωτά του Ελληνικού Στρατού με στελέχη του Λιμενικού που γνωρίζουν την περιοχή. Ακόμη στην περιοχή σπεύδει πλοίο του πολεμικού ναυτικού, ενώ απογειώθηκε από τον Μαραθώνα και ελικόπτερο του Λιμενικού για να βοηθήσει στους απεγκλωβισμούς.

Κατόπιν αιτήματος των αρμοδίων αρχών το Πολεμικό Ναυτικό στέλνει την Τορπιλάκατο Ντεγιάννης στο Κιοτάρι της Ρόδου καθώς και φουσκωτά σκάφη της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ για τη μεταφορά ανθρώπων αν παραστεί ανάγκη, επίσης στην περιοχή κινούνται 6 λεωφορεία (5 του ΓΕΣ και 1 του ΓΕΑ), 3 πλωτά σκάφη του 6ου ΕΤΕΘ, ενώ ελικόπτερα Σινούκ της Αεροπορίας Στρατού συμμετέχουν στην κατάσβεση, αλλά αν χρειαστεί θα κάνουν ότι είναι απαραίτητο.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση ΓΣΕΕ στο Νοσοκομείο Χαλκίδας για την ανακοίνωση για τον νεκρό διανομέα: «Να παραιτηθεί ο διοικητής»

Συγκλονιστικό video: Πυροσβέστης σώζει τουρίστρια από ξενοδοχείο που φλέγεται

Ρόδος – Κραυγές αγωνίας από Βρετανούς τουρίστες: «Απλώς έχουμε κολλήσει εδώ χωρίς βοήθεια, είναι αηδιαστικό» (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 00:16