search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 16:34
MENU CLOSE

Γεωργιάδης: Ανασφάλιστος και μη δηλωμένος ο 46χρονος που πέθανε από θερμοπληξία – «Δεν είναι κανόνας»

22.07.2023 12:01
adonis_georgiadis_new

Στην παραδοχή ότι ο 46χρονος διανομέας που πέθανε από θερμποληξία στη Χαλκίδα ήταν ανασφάλιστος και μη δηλωμένος προχώρησε ο Άδωνις Γεωργιάσης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο» από τις 6 της ΕΡΤ, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης δήλωσε ότι από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό στο περιστατικό η Επιθεώρηση Εργασίας έκανε έλεγχο για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του.

«Ο άνθρωπος αυτός, ένας φτωχός άνθρωπος, χρησιμοποιούσε το ποδήλατό του για να κάνει διάφορα θελήματα σε διάφορες επιχειρήσεις της περιοχής αυτής, όπου δούλευε ως ανασφάλιστος και μη δηλωμένος εργαζόμενος» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, επισημαίνοντας ότι το ακριβές περιστατικό διερευνάται από την Ελληνική Αστυνομία.

«Δεν μπορούμε να βάλουμε πρόστιμα αν δεν υπάρχει καταγγελία από την οικογένεια του 46χρονου»

Όπως όμως είπε, «εμείς δεν μπορούμε ακόμα να κάνουμε να βάλουμε πρόστιμα εφόσον δεν υπήρξε καταγγελία από την οικογένεια του ανθρώπου».

Ωστόσο, όπως δήλωσε, υπήρξε στη συνέχεια υπήρξε μια καταγγελία από το εργατικό σωματείο και η αστυνομία κάλεσε για εξηγήσεις τον ιδιοκτήτη ψησταρίας όπου ο άτυχος εργαζόμενος «έκανε θελήματα την προηγούμενη μέρα».

Μιλώντας για την προστασία των εργαζομένων σε ακραίες καιρικές συνθήκες τόνισε ότι «οι εργαζόμενοι είναι άνθρωποι με ζωή, είναι ανθρώποι με δικαιώματα, είναι άνθρωποι με οικογένειες, η ζωή τους έχει αξία και δεν τίθεται σε κίνδυνο». Πρόσθεσε μάλιστα ότι αν σήμερα κάποιος δουλεύει σε εξωτερικές εργασίες με αυτές τις συνθήκες θα κινδυνέψει η ζωή του.

Απαντώντας στο «εάν η Επιθεώρηση Εργασίας είναι υποστελεχωμένη» υποστήριξε ότι δεν ισχύει λέγοντας ότι γίνονται χιλιάδες έλεγχοι που φέτος αναμένεται να φτάσουν τους 70.000. «Η ιδέα ότι το κράτος μπορεί να είναι πάντα δίπλα σε οποιονδήποτε έχει μια επιχείρηση δεν είναι μια πραγματική ιδέα. Η ιδέα ότι τους καλύπτει το κράτος είναι ψευδής. Όσες καταγγελίες έχουν γίνει στην Επιθεώρηση Εργασίας έρχονται σε πρώτο χρόνο», σημείωσε λέγοντας ότι «η τραγωδία στην Χαλκίδα δεν είναι ο κανόνας».

O υπουργός Εργασίας πρόσθεσε ότι γενικά τα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων στον καύσωνα τηρήθηκαν ενώ στις περιπτώσεις που μια επιχείρηση δεν τηρεί τα μέτρα τότε επιβάλλονται πρόστιμα της τάξεως των 2.000 ευρώ.

Αναφερόμενος επίσης στους εργαζόμενους σε τουριστικές επιχειρήσεις και παραλίες υποστήριξε ότι δεν μπορείς να σταματήσεις το σύνολο της οικονομικής δραστηρίοτητας, αλλά υπάρχουν συγκεκριμένες προβλέψεις για κάθε εργασία.

Διαβάστε επίσης:

Στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Νικήτας Κακλαμάνης: «Εξεπλάγην δυσάρεστα που δεν προτάθηκα για το προεδρείο της Βουλής»

Φωτιές: Τέλη Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα για τους πυρόπληκτους – Τα 13 μέτρα στήριξης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 16:34