search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 01:30
MENU CLOSE

Επίδαυρος: Χαμός στη «Μήδεια» του Φρανκ Κάστορφ – Το σκηνικό με τα σκουπίδια και οι έντονες αντιδράσεις (Video/Photos)

25.07.2023 09:08
epidayros-mideia-new

Μετά τις ποικίλες αντιδράσεις που προκάλεσαν στο κοινό οι «Σφήκες» της Λένας Κιτσοπούλου, σειρά φαίνεται πως είχε η σύγχρονη εκδοχή της «Μήδειας» του Ευριπίδη που παρουσίασε ο Φρανκ Κάστορφ, με μια ομάδα εκλεκτών πρωταγωνιστών μεταξύ των οποίων οι Μαρία Ναυπλιώτου, Ευδοκία Ρουμελιώτη, Στεφανία Γουλιώτη, Σοφία Κόκκαλη, Αγγελική Παπούλια Νίκος Ψαρράς, Αινείας Τσαμάτης και Νικόλας Χανακούλας.

Το απροσδόκητο σκηνικό της παράστασης ήταν το πρώτο που ενόχλησε κάποιους θεατές οι οποίοι εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους από την άφιξή τους κιόλας.

Τέσσερα αντίσκηνα και γύρω τους, σκορπισμένα, δεκάδες πλαστικά μπουκάλια και δέματα σκουπιδιών είχαν καταλάβει στην ορχήστρα του αρχαίου θεάτρου, ενώ στην γιγαντοοθόνη δέσποζε μια μισογκρεμισμένη φωτεινή επιγραφή της Coca Cola.

«Μα είναι δυνατόν να γεμίζουν με σκουπίδια την Επίδαυρο» ήταν το βασικό ερώτημα που διατυπώθηκε από μια μερίδα θεατών αλλά και από χρήστες των social media που είδαν τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν, λίγες ώρες αργότερα.

Αμέσως μετά, τα αρνητικά σχόλια πολλαπλασιάστηκαν φθάνοντας πολλές φορές στην απαξίωση αναφορικά με τις φετινές επιλογές του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Η δυσαρέσκεια για το σκηνικό, σε συνδυασμό με την μαραθώνια διάρκεια της παράστασης που ξεπερνούσε τις τρεις ώρες σε συνθήκες ισχυρού καύσωνα, ήταν οι βασικές αιτίες που έκανε κάποιους θεατές να αποχωρήσουν πολύ πριν το φινάλε.

Ο Κάστορφ, ωστόσο, ο οποίος θεωρείται ο «μετρ της αποδόμησης», είχε προβλέψει -όπως φαίνεται- αυτές τις αντιδράσεις γι΄ αυτό και τις συμπεριέλαβε στο κείμενό του υπό τη μορφή αυτοσαρκασμού: «Έχει μείνει κανείς θεατής ή έφυγαν όλοι;» ακούσαμε να ρωτά ο Νίκος Ψαρράς.

Οι αντιδράσεις στο Twitter

Διαβάστε επίσης:

«Το ρόδο είναι ρόδο», της Κατερίνας Λούβαρη-Φασόη

«Βατράχια»: Μια κωμωδία με DNA τραγωδίας

Βρετανία: Οι ηθοποιοί στο πλευρό των απεργών συναδέλφων τους στο Χόλιγουντ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58