search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 10:26
MENU CLOSE

Σικελία: Αυτοκίνητα περνούν μέσα από φλόγες -Κάηκε σπίτι την ώρα κηδείας με το φέρετρο μέσα

26.07.2023 18:02
palermo
twitter palermotoday

Στην Ιταλία οι φωτιές συνεχίζουν να καίνε στο νότο και οι εικόνες αποκάλυψης κάνουν το γύρο του κόσμου. Οι φλόγες που ξεκίνησαν από τα βουνά και έφτασαν στα σπίτια χθες, στη συνοικία Μπόργκο Νουόβο του Παλέρμο, τύλιξαν ένα σπίτι όπου βρισκόταν σε εξέλιξη κηδεία.

Το σπίτι κάηκε με το φέρετρο μέσα. Την ίδια στιγμή, βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου σοκάρει. Οδηγός αυτοκινήτου, κινείται στην εθνική οδό στη Σικελία και τα οχήματα περνούν κυριολεκτικά μέσα από τις φλόγες, ενώ είναι περικυκλωμένα από την πύρινη λαίλαπα.

Το σπίτι που κάηκε – Φωτογραφία Palermotoday

Τέσσερις χιλιάδες επιχειρήσεις μέσα στο τελευταίο τριήμερο

Σημειώνεται ότι οι πυροσβέστες της Ιταλίας πραγματοποίησαν τέσσερις χιλιάδες επιχειρήσεις, μέσα στο τελευταίο τριήμερο, για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας στις βόρειες περιφέρειες της χώρας και των πυρκαγιών στον Νότο.

Στο μεταξύ, ο δήμαρχος του Παλέρμο, Ρομπέρτο Λαγκάλα, δήλωσε ότι «οι τόσες εστίες πυρκαγιών των τελευταίων ημερών, δείχνουν ότι πρόκειται για εμπρησμούς, για σοβαρότατα αδικήματα με τα οποία καταστρέφεται το περιβάλλον του νησιού».

Ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματταρέλα, συνομίλησε τηλεφωνικά με τον δήμαρχο της πρωτεύουσας της Σικελίας και του επανέλαβε ότι είναι στην διάθεση του ιδίου και των κατοίκων για κάθε παρέμβαση και πρωτοβουλία που θα μπορούσε να τους βοηθήσει σε μια τόσο δύσκολη στιγμή.

Μάχη για τρίτη μέρα με τις φλόγες στο Παλέρμο

Οι λόφοι γύρω από την πόλη του Παλέρμο συνεχίζουν να φλέγονται και τα καναντέρ επιχειρούν για τρίτη ημέρα στην περιοχή. Το πύρινο μέτωπο πλησιάζει στον χώρο ταφής απορριμμάτων του Μπελολάμπο και ο κύριος στόχος των όλων προσπαθειών είναι να αποφευχθεί η καύση σκουπιδιών, κάτι που θα μπορούσε να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην υγεία των κατοίκων.

Όπως είχε ανακοινωθεί από χθες, η περιφέρεια της Σικελίας κήρυξε σήμερα το νησί σε κατάσταση κρίσης και περιβαλλοντικής καταστροφής. Αργότερα, με την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης Μελόνι, η περιοχή αναμένεται να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Τις τελευταίες ώρες, τέλος, η θερμοκρασία στην Κάτω Ιταλία παρουσιάζει πτώση και για αύριο αναμένεται περαιτέρω μείωση, έπειτα από μια εβδομάδα, στη διάρκεια της οποίας επικράτησε ζέστη – ρεκόρ.

Διαβάστε επίσης:

Μαγνησία: Μεγάλο πύρινο μέτωπο 10 χλμ στο Βελεστίνο – Στα σπίτια οι φλόγες, εκκενώσεις και δυνατοί άνεμοι

Φωτιά στο Βελεστίνο: Στο νοσοκομείο πυροσβέστης με εγκαύματα β’ βαθμού

Φωτιά στη Λαμία: Εκκενώνεται το βόρειο τμήμα της πόλης, κάηκαν σπίτια

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 10:25