search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 14:18
MENU CLOSE

ΑΝΤ1: Πρώτη «γεύση» από την αποκαλυπτική κοινωνική σειρά «Ψυχοκόρες»

28.07.2023 11:22
ΑΝΤ1 ΨΥΧΟΚΟΡΕΣ 3

Κοινωνικό φαινόμενο– ζήτημα αλλοτινής εποχής «φωτίζει» η σειρά μυθοπλασίας «Ψυχοκόρες» του ΑΝΤ1, η οποία θα «ανέβει» κατ’αρχάς  στην ιντερνετική συνδρομητική πλατφόρμα ροής ΑΝΤ1+  και τα επεισόδια της θα ενταχθούν στο πρόγραμμα του «γραμμικού» καναλιού το Σεπτέμβριο του 2024.

Ο ΑΝΤ1 έδωσε στη δημοσιότητα μια «γευση» της παραγωγής με το πρώτο τρέιλερ  της σειράς.

Με πρωταγωνίστριες τέσσερις αδελφές, η σειρά θίγει τον απαγορευμένο θεσμό των ψυχοκορών, που μέτρησε γυναίκες- θύματα για δυο ολόκληρες γενιές. Θεσμός ο οποίος λειτουργούσε για χρόνια ως άτυπη μορφή υιοθεσίας, υποδουλώνοντας νεαρά κορίτσια που λαχταρούσαν να αποδράσουν από την ανελέητη φτώχια της επαρχίας για να βρεθούν, τελικά, σε μια «χρυσή» φυλακή, όπου τους υπόσχονταν ασφάλεια με αντάλλαγμα την τυφλή υποταγή.

Η σειρά «Ψυχοκόρες» εστιάζει, μέσα από προσωπικές διαδρομές και ιστορίες, σε εκείνες τις νεαρές γυναίκες οι οποίες σε συνθήκες περίπου δουλείας, αποπροσωποποίησης, καταπίεσης, κακοποιητικών συμπεριφορών και σεξουαλικών παρενοχλήσεων, για «ένα κομμάτι ψωμί» κι ένα ντιβάνι ή και πενταροδεκάρες, αγωνίζονταν να επιβιώσουν για να συνδράμουν την οικογένεια τους κάνοντας όνειρα για έναν γάμο λυτρωτικό.

Η πλοκή της σειράς- το topontiki.gr είχε ενημερώσει σχετικώς από τις αρχές του έτους-  βασίζεται σε γεγονότα και μαρτυρίες οι οποίες παίρνουν «σάρκα και οστά» μέσα από τέσσερις αδελφές, τις Μαρίκα, Βασιλική, Φρόσω και Δέσποινα Πολύζου.

Ο πατέρας τους, ο Ασημάκης θυσιάζεται για εκείνες και εξορίζεται για να τις προστατεύσει από την οργή της Χωροφυλακής, ενώ η μητέρα τους, η Αθανασία τις ορκίζει- προτού ξεψυχήσει- να μην χωρίσουν ποτέ.

Η φτώχεια, όμως, αναγκάζει τα τέσσερα κορίτσια να εγκαταλείψουν τον τόπο τους, κυνηγώντας το όνειρο μιας καλύτερης ζωής. Μέσα στα αρχοντικά της αριστοκρατίας και της αστικής ζωής, οι αδελφές Πολύζου θα έρθουν αντιμέτωπες με τον έρωτα, τον κίνδυνο, τις κόντρες, τις ίντριγκες και τα μυστικά που θα τις απομακρύνουν.

Το σενάριο υπογράφουν οι  Πένυ Φυλακτάκη- Βαγγέλης Νάσης , στη σκηνοθεσία είναι ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης ο οποίος έχει μεταξύ άλλων προϋπηρεσία στο περιβόητο «Game of Thrones» για δύο σεζόν (πέμπτη και έκτη) και ήταν μέλος ομάδας ειδικών οπτικών εφέ για τους δράκους της σειράς, σκηνογράφος είναι η Χρύσα Δαπόντε και η διεύθυνση φωτογραφίας των Γιάννη Φώτου και Βασίλη Κλωτστήρα.

Τους κεντρικούς ρόλους έχουν οι Μαριάννα Κιμούλη, Μαργαρίτα Αλεξιάδη, Άννα Λουίζίδη και Μένια Βουλιώτη και πρωταγωνιστούν επίσης οι Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Μαρίνα ΑσλάνογλουΝεκταρία ΓιαννουδάκηΠυγμαλίων Δαδακαρίδης, Χρήστος Μαλάκης, Δήμητρα ΜατσούκαΜανώλης ΜαυροματάκηςΟδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Γιούλικα Σκαφιδά.

Διαβάστε επίσης:

Πτώση Καναντέρ: Σήμερα η κηδεία του σμηναγού Χρήστου Μουλά

Πτώση ελικοπτέρου στη Σάμο, σώοι οι επιβαίνοντες

Lonely Planet για Άνδρο: Η «υδρούσα» με τα νεοκλασικά παλάτια και τις μαγικές πηγές (photos/videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 14:18