search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 03:56
MENU CLOSE

Πτώση Καναντέρ: Βουβός θρήνος στην κηδεία του σμηναγού Χρήστου Μουλά (Video)

28.07.2023 09:11
kideia-moyla-new

Το τελευταίο αντίο στον Σμηναγό Χρήστο Μουλά λένε σήμερα, συγγενείς και φίλοι του αδικοχαμένου πιλότου, συνοδεύοντάς τον στην τελευταία του κατοικία.

Η εξόδιος ακολουθία χοροστατούντων των Μητροπολιτών Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνού και Κισάμου και Σελίνου Αμφιλόχιου πραγματοποιείται αυτή την ώρα στον Ιερό Ναό Αγίων Σεργίου και Βάκχου, στον τόπο που μεγάλωσε το χωριό Γαβαλοχώρι Αποκόρωνα Χανίων.

Δίπλα στους γονείς του Χρήστου Μουλά στέκεται με συγκινησιακή φόρτιση, η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η σορός του 34χρονου πιλότου έφτασε στο ναό τυλιγμένη με τη γαλανόλευκη σημαία. Τα Χανιά πραγματικά θρηνούν, όπως ομολογούν συγγενείς και φίλοι του ήρωα όπως τον χαρακτηριζουν πιλότου, μετά και το άκουσμα για το τραγικό δυστύχημα με το Canadair, στον Πλατανιστό της Καρύστου, όπου ο Χρήστος Μουλάς με τον ανθυποσμηναγό Περικλή Στεφανίδη έδωσαν αγώνα να καθυποτάξουν τις φλόγες της φωτιάς που έκαιγε στη περιοχή.

Παρόντες είναι ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, βουλευτές, δήμαρχοι, εκπρόσωποι φορέων και ενώσεων, οι αρχηγοί των Σωμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων. Τιμές αποδίδουν τα τιμητικά αγήμα των τριών Όπλων.

Στέφανα σεβασμού και τιμής απέστειλαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο πρόεδρος της Βουλής Αναστάσιος Τασούλας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, οι υφυπουργοί Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Κεφαλογιάννης και Νίκος Χαρδαλιάς, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός ΓΕΑ Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης, ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς ,Δημόκριτος Ζερβάκης αντιστράτηγος, η βουλευτής Χανίων Ντόρα Μπακογιάννη, δήμαρχοι, φορείς κ.α

To άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας απέδωσε τιμές, ενώ βουβά τον υποδέχτηκε η οικογένειά του, σοκαρισμένη απο την τραγική απώλεια.

Τραγική φιγούρα η σύζυγος του κυβερνήτη του Canadair η οποία διανύει τον 3ο μήνα της εγκυμοσύνης της και βρίσκεται σε άσχημη, ψυχολογική κατάσταση. 

Σημειώνεται ότι ως ένδειξη συμπαράστασης και στήριξης προς την οικογένεια του Χρήστου Μουλά, η Βουλή των Ελλήνων υιοθετεί το αγέννητο παιδί του, όπως ανακοίνωσε χθες ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας.

Ανείπωτη θλίψη στο τελευταίο αντίο στον Περικλή Στεφανίδη

Μια μέρα πριν, σε κλίμα βαθιάς οδύνης, συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι αποχαιρέτησαν τον 27χρονο ανθυποσμηναγό, Περικλή Στεφανίδη στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παλαιού Αγιονερίου, στο Κιλκίς.

Μετά το τέλος της κηδείας, στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας, ακούστηκαν χειροκροτήματα σε ένδειξη σεβασμού και ευγνωμοσύνης για τον άτυχο άνδρα που σκοτώθηκε επιτελώντας το καθήκον του, ενώ λίγο πριν από τις 17:00 έφτασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον υπουργό Άμυνας Νίκο Δένδια, για να αποτίσει φόρο τιμής στον πιλότο.

«Η μοίρα δεν σε άφησε να ολοκληρώσεις το έργο σου. Έφυγες  πάνω στα χάλκινα φτερά σου. Η πολεμική αεροπορία έχασε ένα ικανότατο στέλεχος. Θα είμαστε πάντα δίπλα στην οικογένεια σου», είπε μεταξύ άλλων στον επικήδειο λόγο του ο διοικητής της 112 Πτέρυγας Μάχης, στην οποία υπηρετούσε ο 27χρονος ανθυποσμηναγός. 

Ο Σμηναγός Χρήστος Μουλάς και ο ανθυποσμηναγός Περικλής Στεφανίδης έχασαν τη ζωή τους, δίνοντας μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς, από το μοιραίο Canadair, στον Πλατανιστό Καρύστου, βυθίζοντας σε πένθος ολόκληρη τη χώρα.

Οι δύο αδικοχαμένοι πιλότοι έλαβαν το τιμητικό μετά θάνατο τους, βαθμό του Αντιπτεράρχου σε μία σεμνή και φορτισμένη τελετή στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Διαβάστε επίσης:

Άνδρος: Εκτενές αφιέρωμα στο νησί από το ιταλικό Lonely Planet (photos/videos)

Τέσσερις ακόμα πνιγμοί σε 24 ώρες

Καιρός σήμερα: Υποχωρεί ο καύσωνας – Επιμένουν οι ισχυροί άνεμοι (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 01:48