search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 13:34
MENU CLOSE

ΑΝΤ1: Έρχεται κοινωνική σειρά εποχής για τις ψυχοκόρες του ’50

31.01.2023 11:48
camera new

Οι προετοιμασίες για τον «πόλεμο» της τηλεθέασης  την επόμενη σεζόν (2023-2024) αρχίζουν σιγά σιγά ίσως και διότι το τελευταίο διάστημα ακούγονται και λέγονται πολλά για τα οικονομικά δεδομένα είτε από την πλευρά των επενδύσεων σε επίπεδο περιεχομένου είτε από πλευρά των επενδύσεων σε διαφήμιση.

Αν σε αυτά προσθέσετε το κόστος ζωής που προσομοιάζει με εκείνο στο Όσλο, τότε μια πρώτη εικόνα για τον μπούσουλα της τηλεοπτικής αγοράς τον έχετε.

Επειδή όμως «όποιος δεν τολμά δεν έχει τίποτα», στον ΑΝΤ1 για παράδειγμα εκτός από την σειρά «Μάγισσα»που ετοιμάζει ο Λευτέρης Χαρίτος για τους πειρατές της Μάνης επι οθωμανικής κατοχής την οποία το κανάλι την προορίζει για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, έγκριση για υλοποίηση και ένταξη στην επόμενη σεζόν έλαβε μια ακόμη κοινωνική σειρά εποχής υψηλών προδιαγραφών, όπως λέγεται.

Το στόρι, το οποίο θυμίζει κάτι από την οσκαρική ταινία «Οι υπηρέτριες» («The help»), θέτει στο επίκεντρο της πλοκής τα κορίτσια εκείνα- ανήλικα αρκετά- τα οποία στη δεκαετία του ΄50 έρχονταν στην Αθήνα από τα χωριά ή και φτωχικές πολυμελείς οικογένειες για αναζήτηση καλύτερης μοίρας  και γίνονταν υπηρέτριες, οικιακές βοηθοί (που ήταν πιο σικ τότε) σε σπίτια γνωστών τους, μελών της «καλής κοινωνίας».

Η σειρά «Ψυχοκόρες» εστιάζει, μέσα από προσωπικές διαδρομές και ιστορίες, σε εκείνες τις νεαρές γυναίκες οι οποίες σε συνθήκες περίπου δουλείας, αποπροσωποποίησης, καταπίεσης, κακοποιητικών συμπεριφορών και σεξουαλικών παρενοχλήσεων, για «ένα κομμάτι ψωμί» κι ένα ντιβάνι ή και πενταροδεκάρες, αγωνίζονταν να επιβιώσουν για να συνδράμουν την οικογένεια τους κάνοντας όνειρα για έναν γάμο λυτρωτικό.

Το σενάριο υπογράφει η Πένυ Φυλακτάκη  και τη σκηνοθεσία- αν δεν αλλάξει κάτι στο μεταξύ- 0 Μιχάλης Χαραλαμπίδης ο οποίος έχει μεταξύ άλλων προϋπηρεσία στο περιβόητο «Game of Thrones» για δύο σεζόν (πέμπτη και έκτη) και ήταν μέλος ομάδας ειδικών οπτικών εφέ για τους δράκους της σειράς. 

Στις  «Ψυχοκόρες» θα παίζουν, σύμφωνα με όσα είναι γνωστά ως τώρα, οι Γιούλικα Σκαφιδά, Μαρίνα Ασλάνογλου, Οδυσσέας Παπασπηλιώπουλος, Ταξιάρχης Χάνος,  Δήμητρα Ματσούκα , Μαριάννα Κιμούλη. Γυρίσματα εκτιμάται ότι θα αρχίσουν την άνοιξη.

Διαβάστε επίσης

Σασμός – Spoiler: Ο Παύλος μαθαίνει ότι ο Αστέρης και η Αργυρώ είναι μαζί (Videos)

Netflix: Μπλοκάρει άμεσα την κοινή χρήση κωδικού

Σταθερή προτίμηση στην ελληνική μυθοπλασία δηλώνει η τηλεθέαση του Παρασκευοσαββατοκύριακου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 13:34