search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 12:43
MENU CLOSE

Νικήτας Τσακίρογλου για Επίδαυρο: «Είναι κατάντια, ειλικρινά πονάει η ψυχή μου»

28.07.2023 10:14
tsakirogloy-new

Για τις παραστάσεις στην Επίδαυρο και τις αντιδράσεις που έχουν ξεσπάσει αναφορικά με τους διάφορους νεωτερισμούς που εφαρμόζονται τόσο στην πλοκή όσο και στο σκηνικό μέρος μίλησε ο Νικήτας Τσακίρογλου.

Μιλώντας στην εφημερίδα Espresso, τοποθετήθηκε, συγκεκριμένα, σχετικά με τον σάλο που ξέσπασε γύρω από τις παραστάσεις της Λένας Κιτσοπούλου και του Φρανκ Καστόρφ με τον ίδιο να δηλώνει απογοητευμένος επισημαίνοντας ότι οι παραστάσεις πάνε πλέον «από το κακό στο χειρότερο»

«Νομίζω πως είναι κατάντια και πονάει ειλικρινά η ψυχή μου με όσα συμβαίνουν. Είχαν πάει δικοί μου άνθρωποι στην παράσταση του Καστόρφ και έφυγαν εκνευρισμένοι, πολύ πριν τελειώσει το έργο. Οι παραστάσεις πλέον είναι από το κακό στο χειρότερο. Δεν ξέρει κανείς τι θα αντικρίσει» είπε και πρόσθεσε:

«Κάποτε, εμείς, καλούσαμε προσωπικότητες όπως ο Πίτερ Στάιν για να μας φωτίσουν από την εμπειρία τους και πως βλέπουν τις παραστάσεις. Εδώ πρόκειται για πειραματισμούς. Δεν υπάρχει τίποτα πλέον. Είναι πολύ κρίμα γιατί ο τόπος της Επιδαύρου ζει από τον θεσμό του αρχαίου θεάτρου. Λυπάμαι αλλά, όπως φαίνεται, θα σταματήσει ο θεσμός αυτός να υπάρχει με την πορεία που βαδίζει. Μιλάμε για το κατεξοχήν ιερότερο μνημείο του ελληνικού πολιτισμού. Παγκοσμίως, όταν μιλάει κάποιος για θέατρο, μιλάει για την Επίδαυρο. Τα πράγματα με τον θεσμό της Επιδαύρου είναι τραγικά. Ξεφεύγει η κατάσταση από την τραγωδία και έχει γίνει… παρωδία».

Ερωτηθείς δε, αν θα πήγαινε να δει μια τέτοια ανατρεπτική παράσταση, ο ίδιος απαντά αρνητικά.

«Σε καμία περίπτωση, όχι. Απέχω από όλη αυτή την ιστορία εδώ και χρόνια, γιατί λυπάμαι και πονάω. Έχω και σπίτι εκεί και δεν μου κάνει αίσθηση να πάω, λόγω των θεαμάτων αυτών και να μη δω παραστάσεις. Δυστυχώς, τα πάντα γίνονται με κομματικές σφραγίδες και για αυτό έφτασε εδώ που έφτασε η Επίδαυρος».

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε ο ποιητής Νίκος Παναγιωτόπουλος

Σινέντ Ο’ Κόνορ: Δεν θεωρείται «ύποπτος» ο θάνατός της σύμφωνα με την αστυνομία

Κιτσοπούλου: Απαντά στα αρνητικά σχόλια για τους «Σφήκες» – «Αυτοί που έχουν γνώμη για όλα είναι οι χειρότεροι φασίστες»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 12:28