search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 08:41
MENU CLOSE

Market Pass: Διπλή πληρωμή τον Σεπτέμβριο – Τι ισχύει για το Youth Pass (Video)

31.07.2023 12:28
supermarket-new

Διπλή δόση αναμένεται να λάβουν τον Σεπτέμβριο οι δικαιούχοι του Market Pass, ενώ τον ίδιο μήνα πρόκειται να καταβληθεί και το Youth Pass στους νέους.

Οι παλαιοί δικαιούχοι δεν χρειάζεται να κάνουν εκ νέου αίτηση, ενώ οι νέοι δικαιούχοι θα πρέπει να περιμένουν έως το τέλος του Αυγούστου οπότε θα ανοίξει η πλατφόρμα.

Ο νέος κύκλος του Market Pass θα είναι από 22 έως 100 ευρώ το μήνα. Τα ποσά αυτά θα λάβουν στο 100% όσοι ζητήσουν να πιστωθούν στην άυλη ψηφιακή κάρτα, ενώ όσοι επιλέξουν τον τραπεζικό λογαριασμό θα τα λάβουν «κουρεμένα» κατά 20%, λαμβάνοντας στην ουσία, το 80% του ποσού.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η διπλή πληρωμή θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο, καθώς λόγω της παράτασης που πήραν οι φορολογικές δηλώσεις, το Market Pass δεν γινόταν να δοθεί τον Αύγουστο. Αυτό σημαίνει ότι τον Σεπτέμβριο θα προκύψει διπλή πληρωμή και εξόφληση τον Οκτώβριο.

Οι παλαιοί δικαιούχοι, εκείνοι δηλαδή που πήραν Market Pass από τον Φεβρουάριο μέχρι και τον Ιούλιο δεν χρειάζεται να κάνουν εκ νέου αίτηση, καθώς το σύστημα θα βρει και τα εισοδήματα τους. Εάν εξακολουθούν να είναι δικαιούχοι, θα πιστωθούν οι λογαριασμοί τους, ενώ στην περίπτωση που δεν είναι δικαιούχοι, δεν θα πάρουν το Market Pass.

Πότε θα καταβληθεί το Youth Pass

Τον Σεπτέμβρη πρόκειται να δοθεί όμως και το Υouth Pass με τους νέους που κλείνουν τα 18 ή 19 έτη να λαμβάνουν το ποσό των 150 ευρώ.

Μάλιστα, απ’ ότι φαίνεται το Υouth Pass θα δίνεται κάθε Σεπτέμβρη καθώς -όπως έχει διευκρινίσει το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών- πρόκειται για ένα μόνιμο μέτρο.

Και εδώ υπάρχει διπλή δόση, ωστόσο, αυτή δεν θα καταβληθεί τον Σεπτέμβρη. Συγκεκριμένα, όποιος νέος έκλεισε πέρυσι τα 18 και φέτος στα 19, θα λάβει τον Σεπτέμβρη 150 ευρώ για την περσινή χρονιά και του χρόνου θα λάβει 150 ευρώ για τη φετινή χρονιά. Συνοπτικά, η διπλή δόση αφορά όσους έχουν γεννηθεί μετά το 2004.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Η ΑΑΔΕ εντόπισε φοροδιαφυγή 6 εκατ. ευρώ σε e-shop

Πυρόπληκτοι: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για αναστολές ασφαλιστικών εισφορών

e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ: Όλες οι πληρωμές έως την Παρασκευή 4 Αυγούστου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 08:37