search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 17:47
MENU CLOSE

Ο Μασκ απειλεί να μηνύσει ερευνητές που τεκμηρίωσαν την αύξηση των αναρτήσεων μίσους

31.07.2023 20:53
elon musk X

Η X, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που γνωρίσαμε ως Twitter, απείλησε να μηνύσει μια ομάδα ανεξάρτητων ερευνητών των οποίων η έρευνα τεκμηρίωσε την αύξηση της ρητορικής μίσους στον ιστότοπο από τότε που εξαγοράστηκε από τον Έλον Μασκ.

Ένας δικηγόρος που εκπροσωπεί τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης έγραψε στο Κέντρο για την Καταπολέμηση του Ψηφιακού Μίσους στις 20 Ιουλίου απειλώντας με νομικές ενέργειες σχετικά με τη ρητορική μίσους και τον έλεγχο περιεχομένου. Η επιστολή ισχυριζόταν ότι οι ερευνητικές δημοσιεύσεις του CCDH φαίνεται ότι είχαν σκοπό «να βλάψουν τις επιχειρήσεις του Twitter απομακρύνοντας τους διαφημιστές από την πλατφόρμα με εμπρηστικές αξιώσεις».

Ο Μασκ αυτοαποκαλείται ως «μαχητής» της ελευθερίας του λόγου ενώ καλωσόρισε τους υπερασπιστές της «λευκής υπεροχής» και τους αρνητές των εκλογών στην πλατφόρμα, την οποία μετονόμασε X νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Αλλά ο δισεκατομμυριούχος έχει αποδειχθεί κατά καιρούς ευαίσθητος όσον αφορά την κριτική που απευθύνεται σε αυτόν ή στις εταιρείες του.

Το κέντρο είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός με γραφεία στις Η.Π.Α. και το Ηνωμένο Βασίλειο. Δημοσιεύει τακτικά αναφορές για τη ρητορική μίσους, τον εξτρεμισμό ή την επιβλαβή συμπεριφορά σε πλατφόρμες κοινωνικών μέσων όπως το X, το TikTok ή το Facebook.

Η οργάνωση έχει δημοσιεύσει αρκετές αναφορές που επικρίνουν την ηγεσία του Μασκ, αναφέροντας λεπτομερώς την αύξηση της ρητορικής μίσους κατά των LGBTQ καθώς και την παραπληροφόρηση για την κλιματική αλλαγή.

Στην επιστολή, ο δικηγόρος Alex Spiro αμφισβήτησε την τεχνογνωσία των ερευνητών και κατηγόρησε το κέντρο ότι προσπαθεί να βλάψει τη φήμη του X. Η επιστολή ανέφερε επίσης, χωρίς στοιχεία, ότι το κέντρο έλαβε κεφάλαια από ορισμένους από τους ανταγωνιστές του X, παρόλο που το κέντρο έχει δημοσιεύσει επίσης κριτικές αναφορές για το TikTok, το Facebook και άλλες μεγάλες πλατφόρμες.

«Η CCDH σκοπεύει να βλάψει την επιχείρηση του Twitter απομακρύνοντας τους διαφημιστές από την πλατφόρμα με εμπρηστικές αξιώσεις», έγραψε ο Spiro, χρησιμοποιώντας το προηγούμενο όνομα της πλατφόρμας.

Ο Imran Ahmed, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του κέντρου, δήλωσε στο AP τη Δευτέρα ότι η ομάδα του δεν έλαβε ποτέ παρόμοια απάντηση από καμία εταιρεία τεχνολογίας, παρά το ιστορικό της μελέτης της σχέσης μεταξύ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, της ρητορικής μίσους και του εξτρεμισμού. Είπε ότι τυπικά, οι στόχοι της κριτικής του κέντρου έχουν ανταποκριθεί υπερασπιζόμενοι το έργο τους ή υποσχόμενοι να αντιμετωπίσουν τυχόν προβλήματα που έχουν εντοπιστεί.

Διαβάστε επίσης:

Βενετία: SOS από την Unesco – «Κινδυνεύει» από υπερτουρισμό και κλιματική αλλαγή

ΜΜΕ στην Τουρκία: «Επικίνδυνο λάθος του ελληνικού ΥΠΕΘΑ» για τη γκάφα με Χαρδαλιά και απόρρητους χάρτες

Frontex: Αύξηση κατά 10% των μεταναστευτικών αφίξεων σε σχέση με πέρυσι το πρώτο εξάμηνο του 2023

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 17:47