search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 01:45
MENU CLOSE

Νίκος Χαρδαλιάς: Ένας «σκληρός» γαλάζιος για όλες τις δουλειές – Προσωπικό στοίχημα Μητσοτάκη για την Περιφέρεια Αττικής

01.08.2023 09:41
nikos- xardalias

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέτασε αρκετά ονόματα για την Περιφέρεια Αττικής μετά την αφαίρεση του χρίσματος από τον Γιώργο Πατούλη, και αυτό του Νίκου Χαρδαλιά δεν προέκυψε τυχαία.
Ο Νίκος Χαρδαλιάς ήταν πάντα πιστός στο γαλάζιο στρατόπεδο και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως άλλωστε φάνηκε και από τις «επικίνδυνες αποστολές» που έχει εκτελέσει, όπως στην περίπτωση της διαχείρισης της καραντίνας και του κορωνοϊού.
Εξ ου και το «Nick Hard», με το οποίο έγινε γνωστός εκείνη την περίοδο, κυρίως μέσα από τα social media.
Πριν βρεθεί όμως στο προσκήνιο δίπλα στον Σωτήρη Τσιόδρα, ο Νίκος Χαρδαλιάς θήτευσε στο δήμο Βύρωνα, όπου και διετέλεσε δήμαρχος για τρεις συνεχόμενες θητείες, ως το 2014, ενώ από το 2014 έως το 2019 διετέλεσε περιφερειακός σύμβουλος Αττικής.

Τον Ιούλιο του 2019 διορίστηκε γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και αναβαθμίστηκε σε υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης.

Βρέθηκε στο επίκεντρο, κατά την περίοδο της καραντίνας, όπου κλήθηκε να… τιθασεύσει τους πολίτες και να διαχειριστεί την κρίση, συχνά με… «Nick Hard» ύφος.
Τα κατάφερε σε μεγάλο βαθμό, παρά την κριτική που δέχθηκε από πολλές πλευρές.

Ως υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, στη συνέχεια, το 2021, βρέθηκε αντιμέτωπος με τις μεγάλες δασικές περιοχές, αλλά και με ένα ισχαιμικό επεισόδιο, το οποίο και ξεπέρασε.
Όταν έγινε ανασχηματισμός, βρέθηκε στο υπουργείο Άμυνας, όπου και βρέθηκε στη θέση του υφυπουργού μετά τις εκλογές του Ιουνίου.

Πλέον, όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, δεν πρόκειται για απλή πολιτική μάχη για την Περιφέρεια Αττικής, αλλά και για ένα προσωπικό στοίχημα του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος πήρε το μεγάλο ρίσκο να αλλάξει περιφερειάρχη και να απομακρύνει μάλιστα εκείνον στον οποίο είχε πρόσφατα δώσει το χρίσμα.

Διαβάστε επίσης:

Σήμερα το μεσημέρι η συνάντηση Μητσοτάκη – Χαρδαλιά

ΣΥΡΙΖΑ: Περιμένοντας τον… Νίκο Παππά για το δήμο της Αθήνας – ως την Τετάρτη ξεκαθαρίζει το τοπίο

Γιώργος Πατούλης: Το παρασκήνιο της υποχώρησης και γιατί απέρριψε το αντάρτικο – Η καθοριστική σύσκεψη της Κυριακής

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42