search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 02:25
MENU CLOSE

Δήμος Αθήνας: Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζει με τον Νίκο Παππά και το ΠΑΣΟΚ ανακοινώνει τον Χάρη Δούκα

02.08.2023 10:40
DIMOS-ATHINON

Από την απάντηση του Νίκου Παππά, πιθανότατα σήμερα, θα εξαρτηθεί η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ για τον δήμο της Αθήνας, ενώ το αργότερο αύριο αναμένεται να ανακοινώσει το ΠΑΣΟΚ τον καθηγητή Χάρη Δούκα ως τον υποψήφιο που θα στηρίξει στις εκλογές του Οκτωβρίου.

Οι διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώνονται μέσα σε μεγάλη ένταση και φανερή κωλυσιεργία, καθώς οι τάσεις στο εσωτερικό του κόμματος δείχνουν να έχουν διαφορετικές απόψεις και προτάσεις για το πρόσωπο που θα λάβει το χρίσμα.

Αλλά σε κάθε περίπτωση πρέπει πρώτα να αποσαφηνιστεί και να κλείσει το θέμα με τον κ. Παππά, την υποψηφιότητα του οποίου είχε προτείνει ο Αλέξης Τσίπρας και εγκρίνει η Κεντρική Επιτροπή προ των εθνικών εκλογών, και στη συνέχεια να καθοριστούν τα επόμενα βήματα, ανάλογα με την απάντηση που θα δώσει ο διεθνής μπασκετμπολίστας.

Εάν η απάντηση είναι αρνητική τότε το ΣΥΡΙΖΑ θα συζητήσει κυρίως την περίπτωση του Κώστα Ζαχαριάδη, που φαίνεται να έχει προβάδισμα έναντι των άλλων που έχουν πέσει μέχρι στιγμής στο τραπέζι, όπως αυτές του Νίκου Φίλη, της Όλγας Μπαλαούρα, ή ακόμα και του Κώστα Τσουκαλά, ενώ η ιδέα της Έλενας Ακρίτα για τον Στέφανο Κασσελάκη δεν έδειξε να συγκινεί ιδιαίτερα.

Όσον αφορά στο ΠΑΣΟΚ το θέμα είναι στην τελική ευθεία, υπό την έννοια ότι ο κ. Δούκας σχεδιάζει να παρουσιάσει μαζί με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας ένα κείμενο με πολλές υπογραφές επιστημόνων και άλλων παραγόντων της πόλης, ώστε να πετύχει δύο πράγματα: πρώτον να δείξει ότι είναι μία ανεξάρτητη υποψηφιότητα από την κοινωνία και δεύτερον ότι εκφράζει μία ολοκληρωμένη τεχνοκρατική προσέγγιση στα προβλήματα της Αθήνας, σε αντίστιξη με τα κοστοβόρα και καταστροφικά πειράματα του Κώστα Μπακογιάννη.

Υπό αυτή την έννοια και ενώ η Χαριλάου Τρικούπη θα ήθελε να τον παρουσιάσει ακόμα και σήμερα, είναι πιθανόν η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του να γίνει αύριο Πέμπτη.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: «Μία εβδομάδα δωρεάν διακοπές στη Ρόδο για τους τουρίστες που έφυγαν λόγω της φωτιάς» (video)

«Σπαρτιάτες»: Η κρίσιμη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και η… χρηματοδότηση

Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ υπό τον Μητσοτάκη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 01:32