search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 20:20
MENU CLOSE

Νέα Αγχίαλος: Τα τρία σημεία – «κλειδιά στο πόρισμα για τις εκρήξεις και τα πυρομαχικά – Πότε θα παραδοθεί

02.08.2023 22:49
ekrixi piromaxika nea agxialos- new

Πολύ σύντομα αναμένεται να ολοκληρωθεί το πόρισμα για τις εκρήξεις στην αποθήκη πυρομαχικών στην 111 ΠΜ στη Νέα Αγχίαλο, μετά τη μεγάλη φωτιά στη Μαγνησία.

Ήδη κατά πληροφορίες έχει, ολοκληρωθεί η λήψη καταθέσεων από τους εμπλεκόμενους. Σύμφωνα με το MEGA, στο πόρισμα εμπεριέχονται μεταξύ άλλων τρία καίρια σημεία:

Πρόχειρα αποθηκευμένες βόμβες γενικής χρήσης: Βόμβες των 1.000, 500 και 250 κιλών ήταν τοποθετημένες πρόχειρα στις επιχωματωμένες υπέργειες εγκαταστάσεις και ήταν εκτεθειμένες στο θερμικό φορτίο της πυρκαγιάς.

Μη έγκαιρη και δυναμική παρέμβαση της Πυροσβεστικής: Αν είχε υπάρξει η αποφασιστική και έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής πριν η φωτιά μπει στον χώρο του στρατοπέδου, ενδεχομένως να είχαν αποφευχθεί τα χειρότερα, αν και Πυροσβεστική κάνει λόγο για πλημμελή αποψίλωση του χώρου περιμετρικά του στρατοπέδου η οποία επέτρεψε την εξάπλωση της πυρκαγιάς εντός της Μονάδας.

-Καταλυτική επίδραση των αναχωμάτων: Η ύπαρξη των αναχωμάτων που κατασκευάστηκαν με βάση τα πρότυπα του ΝΑΤΟ απέτρεψαν μεγαλύτερο μέρος του ωστικού κύματος από το να φτάσει στη Νέα Αγχίαλο.

Σύμφωνα με φωτογραφίες του δορυφόρου Sentinel πριν και μετά τις εκρήξεις, δείχνουν πως οι εκρήξεις που συγκλόνισαν την περιοχή και τους κατοίκους κατέστρεψαν τον υπέργειο χώρο αποθήκευσης πυρομαχικών, αλλά οι αποθήκες τύπου ΝΑΤΟ δεν επηρεάστηκαν.

Από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας επισημαίνεται ότι το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων της Πολεμικής Αεροπορίας ακόμα δεν έχει επιδοθεί επισήμως στο ΓΕΕΘΑ και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια. Πιθανότατα την Πέμπτη, με την επίσημη παράδοση των αποτελεσμάτων της έρευνας, αναμένεται να υπάρξει και επίσημη ενημέρωση.

Διαβάστε επίσης:

«Rhodes, What you love is here» η καμπάνια του ΕΟΤ για τη Ρόδο

Φωτιές: Οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ στους πληγέντες παραγωγούς

Χανιά: Σε 26χρονο ανήκει το διαμελισμένο πτώμα στα σκουπίδια – Αναζητείται ο συγκάτοικός του, τα ευρήματα στο σπίτι τους

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 20:16