search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 08:40
MENU CLOSE

Ακτιβιστές τύλιξαν με μαύρα πανιά την έπαυλη του Ρίσι Σουνάκ (Photos/Video)

03.08.2023 18:04
greenpeace sunak

Τέσσερις διαδηλωτές της Greenpeace συνελήφθησαν την Πέμπτη αφού έντυσαν με μαύρο ύφασμα την εξοχική κατοικία του Βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ για να διαμαρτυρηθούν για το σχέδιό του να επεκτείνει τις γεωτρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Βόρεια Θάλασσα.

Το βίντεο που δημοσίευσε η ομάδα δείχνει τους ακτιβιστές ντυμένους με φόρμες σε έντονο κόκκινο φόρεμα, κράνη και ιμάντες ασφαλείας να κουβαλούν σκάλες και να σκαρφαλώνουν στην οροφή του σπιτιού του Βρετανού πρωθυπουργού, στο Γιορκσάιρ. Άπλωσαν στη συνέχεια μακριά μαύρα φύλλα υφάσματος πάνω από το μπροστινό μέρος του σπιτιού και κράτησαν μια κίτρινη πινακίδα στην οροφή που έγραφε «No New Oil».

Ο πρωθυπουργός δεν ήταν στο σπίτι του γιατί κάνει διακοπές με την οικογένειά του στην Καλιφόρνια. Η Greenpeace είπε ότι η ομάδα επέλεξε να πραγματοποιήσει την ειρηνική διαμαρτυρία σε μια στιγμή που κανείς δεν ήταν σπίτι στην έπαυλη και ότι οι ακτιβιστές είχαν εκπαιδευτεί για να διασφαλίσουν ότι δεν θα προκληθεί ζημιά στην ιδιοκτησία.

Ο Σουνάκ ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η Βρετανία θα χορηγήσει εκατοντάδες νέες άδειες πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Βόρεια Θάλασσα για να αποκτήσει ενεργειακή ανεξαρτησία. Η κίνηση επικρίθηκε ευρέως από περιβαλλοντικές ομάδες που κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι υπαναχώρησε στη δέσμευσή της να εξαλείψει τις καθαρές εκπομπές άνθρακα έως το 2050.

Διαβάστε επίσης:

Iron Maiden: Έπαθε εγκεφαλικό ο ντράμερ της μπάντας – Τι λέει για την περιπέτεια της υγείας του (Video)

Ο ΛοΓό έγινε… βιβλίο!

Μοντέλο αποκοιμήθηκε στο τιμόνι και έχασε τη ζωή του σε τραγικό δυστύχημα (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 08:40