search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 14:03
MENU CLOSE

Ο ΛοΓό έγινε… βιβλίο!

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2292
27-07-2023
29.07.2023 06:14
vivio-new

Αθόρυβη, εργατική, δημιουργική, η συγγραφέας Τούλα Καρώνη έχει ξεκινήσει μια έξυπνη σειρά για το γαλλικό τραγούδι και τώρα προχωράει στο επόμενο βήμα: το βιβλίο «ΛοΓό – Μια ζωή γραμμένη με σινική μελάνη» είναι το πρώτο της σειράς «Ελληνικό Τραγούδι».

Από τις εκδόσεις Δρόμων, στη σειρά «Γαλλικό Τραγούδι», κυκλοφόρησε τα βιβλία:

«Ζακ Μπρελ – Ο ποιητής, ο τραγουδιστής» το 2007, «Σαρλ Αζναβούρ – Ο διαχρονικός τραγουδιστής» το 2008, «Ζορζ Μπρασένς – Ο ποιητής τραγουδοποιός» το 2009, «Ζυλιέτ Γκρεκό – Η μούσα του υπαρξισμού» το 2011, «Υβ Μοντάν – Ο τραγουδιστής, ο ηθοποιός» το 2014 και «Ζoρζ Μουστακί – Ο “Μέτοικος”, ο Έλληνας, ο περιπλανώμενος» το 2020.

Το νέο βιβλίο είναι μια βιογραφική μελέτη της συγγραφέως Τούλας Καρώνη, στη σειρά «Ελληνικό Τραγούδι» / 1, με τίτλο: «ΛοΓό – Μια ζωή γραμμένη με σινική μελάνη».

Ο βιογραφούμενος

Ο Γιάννης Λογοθέτης, περισσότερο γνωστός ως ΛοΓό, εδώ και χρόνια σκιτσάρει, ζωγραφίζει, γράφει στίχους και μουσική, τραγουδάει.

Με ό,τι κι αν καταπιάνεται, μας κάνει να χαμογελάμε. Κι αυτό το χαμόγελο ξέρει καλά πως το έχουμε ανάγκη για να μπορέσουμε όλοι μας να επιβιώσουμε.

Απ’ αυτήν του την ιδιότητα και μόνο, για τις λίγες στιγμές της χαράς και του αβίαστου γέλιου που προσφέρει, του χρωστάμε ευγνωμοσύνη, όσοι τον γνωρίσαμε και τον αγαπήσαμε.

Απ’ την άλλη, αν σταθούμε κριτικά απέναντι στο έργο του, όποιο κι αν είναι αυτό, ποιητικό ή ζωγραφικό, θα δούμε πως πίσω από την πρώτη επιφανειακή ανάγνωση υπάρχει πάντα μια δεύτερη.

Η συγγραφέας

Η Τούλα Καρώνη σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και εργάζεται ως φιλόλογος στη μέση εκπαίδευση.

Έχει γράψει παιδικά θεατρικά έργα που ανέβηκαν σε θεατρικές σκηνές, «Το σύννεφο της καραμέλας», εκδ. Παπαϊωάννου, με τον θίασο Καισαριανής, «Το ταξίδι με τον Οδυσσέα», θεατρική διασκευή της Οδύσσειας, εκδ. Δρόμων, που ανέβηκε στη Βουδαπέστη, στο πλαίσιο του διαβαλκανικού φεστιβάλ, όπου και βραβεύτηκε, και «Ο Περικλής στον Παρθενώνα», εκδ. Δρόμων, που ανέβηκε στο θέατρο «Δημ. Ροντήρης». Από αυτές τις παραστάσεις σε στίχους της ίδιας κυκλοφορούν CD σε μουσική Σάκη Τσιλίκη.

Έγραψε για τη σειρά «Αρχαίοι Έλληνες Συγγραφείς» το βιβλίο «Αριστοφάνης, ο κωμωδιογράφος όλων των εποχών», εκδ. Σαββάλας.

Έχει γράψει στίχους πολλών τραγουδιών για την ελληνική δισκογραφία και το θέατρο.

Εργάστηκε ως παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών με θέμα κυρίως τη μελοποιημένη ποίηση και το γαλλικό τραγούδι.

Διαβάστε επίσης:

«Το ρόδο είναι ρόδο», της Κατερίνας Λούβαρη-Φασόη

Η πνευματική ελευθερία των γυναικών – Μέσα από την οξυδερκή ματιά της Βιρτζίνια Γουλφ

Αστοχίες στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 14:03