search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 17:01
MENU CLOSE

Χανιά: Εξιχνιάστηκε το έγκλημα με το τεμαχισμένο πτώμα στα σκουπίδια

04.08.2023 19:00
ptoma skoypidia 99- new

Εξιχνιάστηκε η υπόθεση ανθρωποκτονίας με τον τεμαχισμένο άνδρα Πακιστανικής καταγωγής που διαπράχθηκε στο Ρέθυμνο, αλλά ανακαλύφθηκε στα Χανιά, όταν μέλη του 26χρονου άνδρα βρέθηκαν σε σακούλες σε εργοστάσιο ανακύκλωσης της περιοχής.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η αστυνομία, «η ταυτοποίηση του είναι αποτέλεσμα συστηματικής και εξειδικευμένης αστυνομικής έρευνας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων»

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Εξιχνιάστηκε, σήμερα (04.08.2023) από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, υπόθεση ανθρωποκτονίας, που διαπράχθηκε σε βάρος αλλοδαπού, στο Ρέθυμνο.

Ειδικότερα, την 18.07.2023, εντοπίστηκαν μέλη-τμήματα ανθρώπινου σώματος, σε εσωτερικές εγκαταστάσεις του Εργοστασίου Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης της Διαδημοτικής Επιχείρησης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α).

Στο πλαίσιο της μεθοδικής και εξειδικευμένης αστυνομικής έρευνας και της εμπεριστατωμένης προανάκρισης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση και αξιολόγηση στοιχείων, προέκυψε ότι, στην ανθρωποκτονία του αλλοδαπού εμπλέκεται έτερος αλλοδαπός και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα.

Ο ανωτέρω δράστης την 17.07.2023 πρωινές ώρες τραυμάτισε θανάσιμα τον αλλοδαπό, στην συνέχεια αφού τον τεμάχισε έβαλε την σορό του σε σακούλες απορριμμάτων τις οποίες απέρριψε σταδιακά σε κάδους συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων».

Ποιος είναι ο δράστης της ειδεχθούς δολοφονίας

Σύμφωνα με το Neakriti.gr, η Αστυνομία στρέφει τις υποψίες της σε ομοεθνή του νεκρού και πιο συγκεκριμένα σε συγκάτοικό του ο οποίος δεν έχει εντοπιστεί, και εκτιμάται ότι έχει φύγει από το Ρέθυμνο.

Αν και η πλήρης ταυτοποίηση θα γίνει με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων, πηγές από την ΕΛΑΣ που επικαλείται το neakriti.gr θεωρούν βέβαιο ότι ομοεθνής του θύματος που έχει εξαφανιστεί, βρίσκεται πίσω από την υπόθεση.

Υπάρχει επίσης η εκτίμηση πως οι δύο είχαν προσωπικές διαφορές καθώς εμπλέκονταν και οι δύο σε διακίνηση ναρκωτικών.

Τα μακάβρια ευρήματα

Ο δράστης τεμάχισε και πέταξε στα σκουπίδια τη σορό του ομοεθνή του, ενώ το κεφάλι και τα πόδια του βρέθηκαν στην Ανακύκλωση.

Στις σακούλες βρέθηκε επίσης μια απόδειξη ταμειακής μηχανής και κάποιου είδους σπρέι. Αυτά οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι η δολοφονία και ο τεμαχισμός δεν είχε γίνει στα Χανιά όπου βρέθηκε το κεφάλι στο εργοστάσιο ανακύκλωσης, αλλά στο Ρέθυμνο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι σακούλες με τα μέλη του νεκρού όπως το κεφάλι που βρέθηκε πρώτο, τεμαχίστηκε στην περιοχή των Περιβολίων στο Ρέθυμνο, απορρίφθηκε σε κάδους ανακύκλωσης και οι κάδοι ανακύκλωσης μεταφέρθηκαν στα Χανιά. Το κεφάλι βρέθηκε πάνω στους ιμάντες κατά τη διαδικασία της διαλογής.

Τα πρώτα μέλη του θύματος εντοπίστηκαν στις 19 Ιουλίου όταν οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο ανακύκλωσης της ΔΕΔΙΣΑ είδαν μια σακούλα με ένα κεφάλι που κατ’ εκτίμηση του ιατροδικαστή ανήκε σε άνδρα που φέρεται να είχε πεθάνει κατά προσέγγιση 10 ημέρες πριν, καθώς οι αλλοιώσεις ήταν μεγάλες και η διαδικασία της αποσύνθεσης είχε επιταχυνθεί λόγω του καύσωνα που επικρατούσε.

Η αστυνομία απέκλεισε τον χώρο του εργοστασίου και μαζί με υπαλλήλους έψαξαν όλους τους μπλε κάδους όπου εντοπίστηκαν και άλλες σακούλες με τα άκρα του νεκρού. Από την ιατροδικαστική εξέταση προέκυψε ότι επρόκειτο για άνδρα ασιατικής καταγωγής. Ωστόσο δεν έχουν εντοπιστεί όλα τα μέλη του νεκρού καθώς σύμφωνα με τις Αρχές, ενδέχεται να πετάχτηκαν και σε κάδους με οργανικά απόβλητα τα οποία πηγαίνουν για ταφή σε ΧΥΤΑ.

Δεν οργάνωσε το τέλειο έγκλημα

Με βάση τα στοιχεία που βρέθηκαν στις σακούλες μαζί με τα μέλη του δολοφονηθέντος, οι αστυνομικοί οδηγήθηκαν στο σπίτι των Πακιστανών, το οποίο ερεύνησαν εξονυχιστικά.

Ο Πακιστανικής καταγωγής δράστης δεν οργάνωσε ωστόσο το τέλειο έγκλημα. Παρά το γεγονός ότι φρόντισε να καθαρίσει το αίμα από το διαμέρισμα στα Περιβόλια, άφησε ίχνη και επιπλέον δεν εξαφάνισε το φονικό όπλο το οποίο οι αστυνομικοί του Ρεθύμνου βρήκαν και κατέσχεσαν.

Με βάση τα στοιχεία των αλλοδαπών που έχουν στα χέρια τους, λαμβάνοντας και μαρτυρίες, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνου εντόπισαν και την ταυτότητα του θύματος, αλλά και του δράστη.

Διαβάστε επίσης:

Καύσωνας: Οι περιοχές με τις υψηλότερες θερμοκρασίες – Πού έφτασε 47 βαθμούς

Έξοδος εκδρομέων: Γεμάτα αναχωρούν τα πλοία – Αύξηση της κίνησης από πέρσι

Ηράκλειο: Υπάλληλος σεκιούριτι ξυλοφόρτωσε ξεναγό που πήγε να περάσει μπροστά από παραλία ξενοδοχείου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 17:01