search
ΔΕΥΤΕΡΑ 10.06.2024 09:29
MENU CLOSE

Λάρισα: Σοκάρει ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών – «Τέτοιο περιστατικό ξυλοδαρμού δεν έχω δει ξανά»

04.08.2023 15:37
larisa-new

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται η 40χρονη αστυνομικός που ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον σύζυγό της στη Λάρισα, ενώ υποβλήθηκε και σε χειρουργείο.

Εσωτερική αιμορραγία, κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, σπασμένη γνάθος, κατάγματα είναι τα τραύματα που φέρει η 43χρονη γυναίκα.

Η κατάσταση της υγείας της είναι υπό παρακολούθηση, ενώ φίλος της και πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας μιλάει για κακοποίηση «από την κορυφή ως τα νύχια».

Ο ίδιος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αναφέρει πως «τέτοια κακοποιητική συμπεριφορά δεν μας είχε γίνει γνωστή» και «ίσως να υπήρχε μία ένταση στην οικογένεια, αλλά δεν γνωρίζαμε κάτι τέτοιο».

«Αν το γνωρίζαμε, θα είχαμε κάνει τα πάντα για να αποτρέψουμε μία τέτοια κατάσταση», προσθέτει.

Αναφερόμενος στον δράστη και το παρελθόν του, είπε: «Δεν γνωρίζω αν έχει συλληφθεί ξανά για υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας. Τον γνώριζα τον σύζυγο και λυπάμαι πολύ που αυτός ο άνθρωπος είχε καταλάβει ένα μέρος της κοινωνικής μου ζωής. Λυπάμαι πάρα πολύ. Δεν θέλω ούτε να τον βλέπω».

«Η συνάδελφος έφτασε στις πρώτες βοήθειες περίπου 4:30 το πρωί, με μεγάλη πίεση, 5. Ήταν λίγο πριν πεθάνει. Της έκαναν ανάνηψη και μπόρεσαν να τη σώσουν. Δίνει τη μάχη της, ένα σακατεμένο κορμί όπως είναι αυτή τη στιγμή, δεν είμαι σε θέση να πω αν έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο ή αν μπορεί ανά πάσα στιγμή να προκύψει κάτι άλλο. Όταν είσαι από την κορυφή ως τα νύχια κακοποιημένος, αυτό εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους», περιέγραψε έπειτα.

Όπως γνωστοποίησε, τα παιδιά της ήταν εκτός σπιτιού την ώρα που έγινε το περιστατικό και τώρα παρακολουθούνται από ψυχολόγο.

«Είναι το πιο δυνατό περιστατικό ξυλοδαρμού που έχω δει. Ούτε σε καυγάδες του δρόμου δεν έχω δει τόσο δυνατό επεισόδιο ξυλοδαρμού, ούτε σε γήπεδα, ούτε πουθενά», καταλήγει.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που τη χτύπησε

Παράλληλα, το Mega μεταδίδει πως βάσει αναφορών από το στενό περιβάλλον του ζευγαριούδεν ήταν η πρώτη φορά που ο επιχειρηματίας είχε κακοποιητική συμπεριφορά απέναντι στη σύζυγό του, καθώς είχαν σημειωθεί και άλλα παρόμοια περιστατικά.

«Αν αργούσε η Άμεση Δράση 5 λεπτά θα την είχε σκοτώσει»

«Ποιος το περίμενε ότι η χειρότερη υπόθεση που είχε η Λάρισα θα αφορούσε θύμα γυναίκα αστυνομικό; Κανείς. Ο άνθρωπος αυτός, προφανώς είχε ένστικτα μέσα του που τα έκρυβε, δεν ξέρω αν τα είχε βγάλει και πιο πριν. Είχε κάποια στοιχεία, είχε δείξει κάποια στοιχεία πιο πριν, επιθετικότητας, όμως με τον τρόπο που λειτούργησε τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, φάνηκε ότι είχε δολοφονικά ένστικτα, ήθελε να σκοτώσει».

Με αυτή τη δήλωση, ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων, αναφέρθηκε στην αδιανόητη επίθεση που δέχθηκε από τον σύζυγό της τα ξημερώματα σήμερα, η συνάδελφός του.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 τόνισε πως η γυναίκα είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση.

«Τη χτύπησε προφανώς για να τη σκοτώσει. Αν αργούσε πέντε λεπτά η Άμεση Δράση, έφτασε μετά από τηλέφωνο που δέχτηκε το κέντρο στη Λάρισα από περίοικους, θα την είχε σκοτώσει, με κλωτσιές και με μπουνιές στο πρόσωπο, στο κεφάλι, την έσερνε από τα μαλλιά, την χτύπαγε στην κοιλιακή χώρα, της έκανε ζημιά στο νεφρό, πήγαινε για να τη σκοτώσει».

«Αυτό δείχνει ότι δεν έχει σημασία αν είναι αστυνομικός, αν είναι πυροσβέστης, αν είναι πολίτης απλός, έχει να κάνει με τη συμπεριφορά κάποιων απέναντι στο γυναικείο φύλο που θεωρούν ότι η γυναίκα είναι κτήμα τους. Γιατί η συγκεκριμένη αξιωματικός της αστυνομίας, του είχε δώσει μια δεύτερη ευκαιρία και κατόπιν του είπε ότι είδε ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν και να χωρίσουν οριστικά. Αυτός δεν μπόρεσε να αποδεχτεί αυτό και αυτό που ήθελε ήταν να της αφαιρέσει τη ζωή, δεν σε έχω εγώ, δεν θα σε έχει κανένας. Αυτή είναι η φιλοσοφία των ανθρώπων που είτε είναι από πατριαρχικές οικογένειες είτε γιατί έχουν μια άλλη άποψη για το άλλο φύλο και την εκφράζουν με αυτή την βάναυση επιθετικότητα» τόνισε.

«Η Λάρισα έχει το πιο επανδρωμένο τμήμα ενδοοικογενειακής βίας. 18 αστυνομικοί υπηρετούν στο τμήμα ενδοοικογενειακής βίας στη Λάρισα, το οποίο δέχεται καθημερινά τηλεφωνήματα και χειρίζεται πολλές υποθέσεις. Δύο ψυχολόγοι της αστυνομίας βρίσκονται εκεί και παρέχουν βοήθεια σε όποια γυναίκα χρειαστεί» σημείωσε ο κ. Καλλιακμάνης, εκφράζοντας τον αποτροπιασμό του για όσα υπέστη η συνάδελφός του.

Ο Γιάννης Οικονόμου επικοινώνησε μαζί της

Την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη του Σώματος εξέφρασε ο yπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την Αστυνόμο Α’, θύμα ενδοοικογενειακής βίας. Ο κ. Οικονόμου ενημερώθηκε για την πορεία της υγείας της, ενώ επισήμανε πως πλέον υπάρχει το νομικό πλαίσιο και οι υποστηρικτικοί θεσμοί για τον περιορισμό τέτοιου είδους φαινομένων.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο υπουργός μίλησε με την Αστυνόμο Α’, της ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση και της εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη του Σώματος στην πορεία της αποθεραπείας της. Η τηλεφωνική επικοινωνία έγινε παρουσία του Αρχηγού της ΕΛΑΣ, Αντιστράτηγου Λ. Μαυρόπουλου, ενώ παράλληλα ο υπουργός ενημερώθηκε από τον Διοικητή του Νοσοκομείου για την κατάσταση της υγείας της Αστυνόμου Α’.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο άγριος ξυλοδαρμός έγινε τα ξημερώματα της Πέμπτης 3 Αυγούστου.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τα ξημερώματα της Πέμπτης το ζευγάρι είχε έναν έντονο καβγά μέσα στο σπίτι του και ο 52χρονος άρχισε να φωνάζει και να χτυπά με γροθιές την γυναίκα του στο πρόσωπο αλλά και σε όλο του το σώμα…

Οι γείτονες άκουσαν τις φωνές και ειδοποίησαν την αστυνομία. Περιπολικό της αστυνομίας έφτασε στο σημείο και οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 52χρονο, ενώ η γυναίκα μεταφέρθηκε με βαριά τραύματα στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Διαβάστε επίσης:

Νάξος: Μαζεύουν τις ξαπλώστρες υπό το φόβο των προστίμων (photos)

Θεσσαλονίκη: Δώρα ζωής από την 14χρονη που πέθανε σε τροχαίο στην Πάτρα

Κοινωνικός Τουρισμός – Ρόδος: Αυξάνονται σε 12 οι δωρεάν διανυκτερεύσεις με voucher

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 10.06.2024 09:29