search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 13:44
MENU CLOSE

Πρώην βουλευτές γίνονται μετακλητοί υπάλληλοι στη Βουλή – Μάστιγα ή λογική εξέλιξη;

06.08.2023 16:05
vouli

Πληθαίνουν οι πληροφορίες από καλά ενημερωμένες πηγές ότι βουλευτές της προηγούμενης Βουλής, που απέτυχαν να επανεκλεγούν στις τελευταίες εκλογές, όλο και… «τρουπώνουν» σε θέσεις μετακλητών υπαλλήλων. Ως επιστημονικοί συνεργάτες δηλαδή, νυν μελών του κοινοβουλίου.

Το φαινόμενο αφορά κυρίως στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του οποίου πολλά σημαντικά στελέχη έμειναν εκτός. Βλέπετε οι αποτυχόντες πολιτευτές της ΝΔ έχουν πολλές οδούς… διαφυγής – για την ακρίβεια «αποκατάστασης» – καθώς υπάρχουν θέσεις στον κρατικό μηχανισμό, στις οποίες πέφτουν σαν κοράκια!

Το πρόβλημα είναι πως όταν κάποιος πρώην βουλευτής παίρνει μία θέση μετακλητού υπαλλήλου, πέρα από ένα προφανές θέμα ηθικής πολιτικής τάξης, τη στερεί από κάποιον άλλον, που όντως θα μπορούσε να εργαστεί και να δικαιολογήσει το ρό του «επιστημονικού συνεργάτη»! Διότι, μην μου πείτε ότι ένας πρώην βουλευτής, που πιθανόν είχε διατελέσει και υπουργός – δεν είναι τυχαία η αναφορά – θα καθίσει πράγματι να εργαστεί «μυρμηγκίσια», όπως απαιτεί η θέση.

Το πλέον αναμενόμενο είναι να κάνει τον παράγοντα… Κι από παράγοντες (και… προέδρους), ο τόπος είναι γεμάτος, παρότι η χρησιμότητά τους ελέγχεται…

Διαβάστε επίσης:

Η κυβέρνηση τρέμει επανάληψη του Ιουλίου

Ο όρος που έθεσε ο Νίκος Παππάς και δεν μπορούσε να τηρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ – Το παρασκήνιο ενός ναυαγίου

ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για ένα πουκάμισο αδειανό…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 13:39