search
ΚΥΡΙΑΚΗ 19.05.2024 06:43
MENU CLOSE

Η κυβέρνηση τρέμει επανάληψη του Ιουλίου

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2293
03/08/2023
06.08.2023 07:53
PYRKAGIES

Δεν είναι καλά τα στοιχεία για τις πυρκαγιές στην Ελλάδα φέτος. Τη δυσοίωνη αυτή παρατήρηση επιβεβαιώνουν και διάφοροι ευρωπαϊκοί φορείς.

Για παράδειγμα το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο για Δασικές Πυρκαγιές (EFFIS) αναφέρει ότι από την αρχή του χρόνου έχουν καεί στη χώρα 550.000 στρέμματα, 30% περισσότερα από τον ετήσιο μέσο όρο, ενώ στο διάστημα από 15 έως και 31 Ιουλίου η Υπηρεσία Ταχείας Χαρτογράφησης Copernicus της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εκδηλώθηκαν επτά μεγάλες δασικές πυρκαγιές που κατέστρεψαν συνολικά περί τα 470.000 στρέμματα.

Με δεδομένο ότι ακόμα έχουμε έναν γεμάτο μήνα καλοκαίρι και ότι οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν και για νέα κύματα καύσωνα, ο οποίος, προφανώς, ευνοεί τις πυρκαγιές, στην κυβέρνηση επικρατεί ανησυχία σχετικά με την ετοιμότητα του μηχανισμού να ανταποκριθεί σε μια νέα κρίση, όπως αυτή που έλαβε χώρα τον Ιούλιο, αλλά και συνολικά της… αξιολόγησης του έργου του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, το οποίο, θυμίζουμε, ιδρύθηκε μετά τις μεγάλες φωτιές του 2021.

Διαβάστε επίσης:

Ο όρος που έθεσε ο Νίκος Παππάς και δεν μπορούσε να τηρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ – Το παρασκήνιο ενός ναυαγίου

ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για ένα πουκάμισο αδειανό…

Τραγικά τα στοιχεία για τη νεανική βία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 19.05.2024 01:43