search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 11:37
MENU CLOSE

Γερμανία: O λογαρισμός στην… κυβέρνηση – Πλήρωσε 55.000 ευρώ για τα μαλλιά της Μέρκελ

09.08.2023 17:06
merkel

Η γερμανική κυβέρνηση έχει ξοδέψει σχεδόν 55.000 ευρώ για τα μαλλιά και το μακιγιάζ της πρώην καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ από τότε που έφυγε από την εξουσία το 2021, σύμφωνα με το POLITICO.

Παρά το γεγονός ότι αποχώρησε από την ανώτατη θέση της γερμανικής κυβέρνησης πριν από σχεδόν δύο χρόνια, η Μέρκελ εξακολουθεί να χρεώνει την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για πολλά έξοδα, σύμφωνα με έγγραφα που έλαβε η εφημερίδα Tagesspiegel.

Η Μέρκελ, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, δεν διατήρησε τον επί χρόνια μακιγιέρ της, αλλά τώρα αφήνεται στα χέρια μιας νέας αυτοαπασχολούμενης κομμώτριας και make up artist, η οποία εργάζεται επίσης ως σχεδιάστρια μόδας, με έδρα το Βερολίνο. Η καγκελαρία πληρώνει για τα μαλλιά και το μακιγιάζ της Μέρκελ τόσο για δημόσιες όσο και για ιδιωτικές εκδηλώσεις. Μέχρι στιγμής έχει δαπανήσει 17.200 ευρώ εντός του 2023, επιπλέον των 37.780 ευρώ το 2022.

«Η ανάληψη του κόστους συνδέεται με την εκτέλεση των επίσημων καθηκόντων — ανεξάρτητα από το αν είναι δημόσια ή μη», δήλωσε η γερμανική καγκελαρία στο Tagesspiegel.

Το αυξανόμενο κόστος των υπηρεσιών μαλλιών και μακιγιάζ των αξιωματούχων έχει προκαλέσει κάποιες επικρίσεις στο παρελθόν, με τον Πρόεδρο της Ένωσης Φορολογουμένων, Reiner Holznagel, να λέει ότι το κόστος πρέπει να «μειωθεί στο ελάχιστο και σε κάποιες περιπτώσεις, να πληρωθεί ιδιωτικά».

Ο νυν καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς επίσης δεν φείδεται δαπανών για τις δημόσιες εξόδους του, ανέφερε το Tagesspiegel. Μέχρι στιγμής φέτος, οι εκπρόσωποι της καγκελαρίας έχουν ξοδέψει 21.808 ευρώ για έξοδα χτενίσματος και μακιγιάζ, ενώ η δαπάνη έφτασε τα 39.910 ευρώ το 2022.

Οι αριθμοί από μια κοινοβουλευτική έρευνα νωρίτερα φέτος, έδειξαν ότι οι δαπάνες για φωτογράφους, κομμωτές και μακιγιάζ αυξήθηκαν σε περίπου 1,5 εκατομμύρια ευρώ το πρώτο πλήρες έτος της κυβέρνησης του Σολτς το 2022. Δηλαδή σχεδόν 80% περισσότερες από το 2021, το προηγούμενο έτος της κυβέρνησης Μέρκελ.

Την περασμένη εβδομάδα, ο ηγέτης της πολιτείας της Βαυαρίας Markus Söder έγινε πρωτοσέλιδο όταν αναφέρθηκε ότι το γραφείο του είχε σπαταλήσει σχεδόν 180.000 ευρώ σε ανεξάρτητους φωτογράφους μόνο το 2022. Αυτό ήταν επιπλέον των 36.000 ευρώ το χρόνο για έναν μόνιμα απασχολούμενο φωτογράφο.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στη Γαλλία: 9 νεκροί και δύο αγνοούμενοι μετά από φωτιά σε εξοχική κατοικία όπου διέμεναν άτομα με αναπηρία

Ρωσία: Μεγάλη έκρηξη σε εργοστάσιο κοντά στη Μόσχα – Αρκετοί τραυματίες (video)

ΗΠΑ: Άτυχη γυναίκα δέχεται επίθεση από φίδι και από γεράκι… ταυτόχρονα! (photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 11:37