search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 02:22
MENU CLOSE

Τραγωδία στη Γαλλία: Τους 11 έφτασαν οι νεκροί μετά από φωτιά σε εξοχική κατοικία όπου διέμεναν άτομα με αναπηρία

09.08.2023 15:42
gallia fotia tragodia 776- new

Εντεκα πτώματα βρέθηκαν στα αποκαΐδια παραθεριστικής κατοικίας για άτομα με αναπηρίες όπου εκδηλώθηκε φωτιά τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στην ανατολική Γαλλία, δήλωσε ο επικεφαλής των επιχειρήσεων διάσωσης.

Η φωτιά ξέσπασε πριν από τις 06:30 (07:30 ώρα Ελλάδας) καθώς οι παραθεριστές με μαθησιακές δυσκολίες και οι φροντιστές τους κοιμόντουσαν στο διώροφο κτήριο στην πόλη Βιντσενέμ, περίπου 70 χιλιόμετρα νότια του Στρασβούργου.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω πως υπάρχουν 11 θύματα», δήλωσε η αναπληρώτρια εισαγγελέας Ναταλί Κιελβασέρ στους δημοσιογράφους καθώς η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν και άλλοι αξιωματούχοι επισκέφθηκαν το σημείο της φωτιάς.

Πυροσβέστης είπε στην Μπορν, που χαρακτήρισε τη φωτιά «συγκλονιστική τραγωδία», πως οκτώ πτώματα έχουν εντοπιστεί και άλλα τρία πιστεύεται ότι έχουν εντοπιστεί κάτω από τα αποκαΐδια.

Τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν πως οι νεκροί ήταν δέκα άνθρωποι με αναπηρίες και ένας φροντιστής.

Η παραθεριστική κατοικία είχε ενοικιαστεί για το καλοκαίρι από δύο φιλανθρωπικές οργανώσεις που φροντίζουν άτομα με μαθησιακές δυσκολίες, με την κάθε οργάνωση να καταλαμβάνει έναν όροφο της κατοικίας. Είκοσι οκτώ άνθρωποι διέμεναν εκεί, 17 από τους οποίους κατάφεραν να διαφύγουν από τη φωτιά.

«Κάποιοι που κοιμόντουσαν στον πρώτο όροφο κατάφεραν να διαφύγουν, όμως οι περισσότεροι από αυτούς που βγήκαν έξω βρίσκονταν στο ισόγειο» δήλωσε νωρίτερα στη διάρκεια της ημέρας στους δημοσιογράφους ο αντιπύραρχος Φιλίπ Οϊγιέ, ο οποίος ηγήθηκε των επιχειρήσεων διάσωσης.

Η φωτιά κατέκαψε περίπου τα δύο τρίτα του κτιρίου.

Έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη ώστε να προσδιοριστεί η αιτία της φωτιάς.

Η Κιελβασέρ δήλωσε στους δημοσιογράφους πως ήταν μια μικρή φωτιά που έκαιγε για λίγο προτού γίνει μεγαλύτερη και επεκταθεί σε όλο το κτίριο.

Η πυρκαγιά ξέσπασε την ώρα που οι άνθρωποι κοιμόντουσαν, δήλωσε ο αντιδήμαρχος του Βιντσενέμ, ο Ντανιέλ Λερουά, στο BFM TV.

Δεκαεπτά άνθρωποι απομακρύνθηκαν, ένας από αυτούς διακομίστηκε στο νοσοκομείο, ανέφερε η τοπική νομαρχία.

Το France 3 είχε μεταδώσει νωρίτερα πως αγνοούνταν η τύχη δέκα ενηλίκων με αναπηρίες και ενός μέλους της φιλανθρωπικής οργάνωσης.

Η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν ενώ κατευθυνόταν στο σημείο της τραγωδίας δήλωσε συγκλονισμένη. «Οι σκέψεις μου είναι με τα θύματα και τα αγαπημένα τους πρόσωπα», ανέφερε σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έκανε λόγο για «τραγωδία».

Διαβάστε επίσης:

TUI: Επιμηκύνει την τουριστική σεζόν ακόμη και μετά τα Χριστούγεννα στην Ελλάδα

Ρωσία: Μεγάλη έκρηξη σε εργοστάσιο κοντά στη Μόσχα – Αρκετοί τραυματίες (video)

ΗΠΑ: Άτυχη γυναίκα δέχεται επίθεση από φίδι και από γεράκι… ταυτόχρονα! (photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 01:32