search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 20:14
MENU CLOSE

Θρίλερ στη Γερμανία: Το Βερολίνο κατηγορεί την Άγκυρα για κατασκοπεία

02.08.2023 20:48
erdogan sholts 098- new

Επιχειρήσεις και παρακολουθήσεις κατηγορεί ευθέως την Τουρκία ότι πραγματοποιεί μέσα σε γερμανικό έδαφος η Γερμανία.

Στην 380 σελίδων έκθεση του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών υπογραμμίζεται ο κίνδυνος για την συνταγματική τάξη της Γερμανίας και την εθνική κυριαρχία, με την Τουρκία να καταγράφεται ως το μοναδικό μέλος του ΝΑΤΟ που πραγματοποιεί κατασκοπευτικές επιχειρήσεις σε γερμανικό έδαφος.

Η έκθεση αναφέρει ότι η Τουρκία, μαζί με τις Ρωσία, Κίνα και Βόρεια Κορέα «είναι οι βασικοί παράγοντες που πραγματοποιούν επιχειρήσεις εντός Γερμανίας, κυβερνοεπιθέσεις που στοχεύουν υπηρεσίες πληροφοριών» και άλλες ανάλογες πράξεις.

«Οι επιχειρήσεις αυτές γίνονται ολοένα και πιο πολύπλευρες και ανεπτυγμένες. Περιλαμβάνουν ανθρώπινο δυναμικό, αλλά και κυβερνοεπιθέσεις και αποτελούν σοβαρή απειλή για τη Γερμανία, τα γερμανικά συμφέρονται, ενώ είναι καταστροφικές για την εθνική κυριαρχία» αναφέρει σε άλλο σημείο.

Η Τουρκία κατηγορείται ότι χρησιμοποιεί κατασκοπευτικές πρακτικές για να αποκτήσει πληροφορίες, να ασκήσει επιρροή και να παρακολουθεί τους επικριτές της κυβέρνησης της Άγκυρας, κυρίως εξαιτίας του ρόλο της Γερμανίας στην Ε.Ε., το ΝΑΤΟ και άλλους διεθνείς οργανισμούς.

Οι τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών χαρακτηρίζονται ως αναπόσπαστο κομμάτι του τουρκικού κυβερνητικού μηχανισμού και, σύμφωνα με την έκθεση, παίζουν σημαντικό ρόλο για την πολιτική που ασκεί ο Ταγίπ Ερντογάν και το κυβερνών κόμμα.

«Στη Γερμανία κατασκοπεύουν οργανισμούς και ιδιώτες που είναι αντίθετοι ή εκτιμάται ότι είναι αντίθετοι με την τουρκική κυβέρνηση» καταγράφεται στην έκθεση.

Τέλος, το υπουργείο Εσωτερικών χτυπάει συναγερμό για το ενδεχόμενο οι δραστηριότητες αυτές να έχουν σοβαρό αντίκτυπο στις διαπραγματευτικές θέσεις της χώρας αλλά και να προκαλέσουν ρωγμές στην συνοχή του κοινωνικού ιστού.

Διαβάστε επίσης:

O Τριντό ανακοίνωσε από τα social media ότι χωρίζει

Η Ουκρανία στρέφεται κατά των συμμάχων της – Διπλωματικό επεισόδιο με την Πολωνία

Ιστορική βροχόπτωση στην Κίνα: «Βουνά» σκουπιδιών και συντρίμμια «πνίγουν» το Πεκίνο (Photos – Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 20:13