search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 20:01
MENU CLOSE

Μega: Ταινία και μίνι σειρά για τα 100 χρόνια του Ολυμπιακού

10.08.2023 10:30
olympiakos new

Στις 10 Μαρτίου 2025 συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ίδρυση του Ολυμπιακού Συλλόγου Φιλάθλων Πειραιώς.

Με αφορμή την επέτειο ετοιμάζεται ταινία και μίνι σειρά – για το Mega ο ιδιοκτήτης του οποίου ως γωνστόν είναι κοινός με αυτόν του Ολυμπιακού – για την ιστορία της θρυλικής ομάδας.

Το σενάριο θέλει την ιστορία του Ολυμπιακού να αρχίζει με αφηγηματική εισαγωγή.

Σε πρώτο πλάνο ο κεντρικός ήρωας, ο οποίος γεννήθηκε την ίδια χρονιά που ιδρύθηκε ο Ολυμπιακός, διηγείται την πολυκύμαντη πορεία της ζωής του, σχεδόν ταυτόσημη με την ιστορία της ομάδας.

Στο «κάδρο» οι πρόσφυγες από την καταστροφή της Σμύρνης και ο ερχομός τους στον Πειραιά, η ίδρυση του Ολυμπιακού Συλλόγου Φιλάθλων Πειραιώς, ο βομβαρδισμός του αστικού ιστού του λιμανιού το 1944 από τους Συμμάχους (με στόχο την πλήρη αποδιάρθρωση των γερμανικών υποδομών), η εμβληματική δεκαετία του ’50 όταν η ομάδα απέκτησε το προσωνύμιο «Θρύλος», την τραγωδία της θύρας 7 το 1981 έως σήμερα.

Τα γυρίσματα αναμένεται να αρχίσουν στις αρχές του 2024, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά έως τώρα, ώστε πρώτα να βγει η ταινία στους κινηματογράφους (Μάρτιο 2025) και να ακολουθήσει η σειρά στο Mega, η οποία ολοκληρώνεται σε κύκλο επτά επεισοδίων.

Η προετοιμασία για την υλοποίηση της παραγωγής, σε σκηνοθεσία Αντώνη Morgan Κωνσταντουδάκη, έχει αρχίσει και μεταξύ των ηθοποιών που θα πάρουν θέσεις μπροστά στις κάμερες αναμένεται να είναι οι Γιάννης Μπέζος, Πυγμαλιών Δαδακαρίδης, Άννα Μάσχα, Θάνος Τοκάκης, Λένα Παπαληγούρα.

Δοκιμαστικά έχουν πραγματοποιηθεί και εντός του «Καραϊσκάκη» καθώς υποψήφιοι ηθοποιοί έπρεπε να έχουν δεξιότητα με την μπάλα στα πόδια.

Το κάστινγκ βρίσκεται σε εξέλιξη ώστε να διαμορφωθεί μια βασική 11αδα συντελεστών οι οποίοι θα υποδυθούν ποδοσφαιρικές μορφές του Ολυμπιακού, ενώ κάποιοι άλλοι θα ενσαρκώσουν Έλληνες διεθνούς ακτινοβολίας οι οποίοι συνδέθηκαν με την ιστορία του Συλλόγου, όπως ο Μίκης Θεοδωράκης (ως βουλευτής της ΕΔΑ το ’60 μεσολάβησε στην ουγγρική πρεσβεία προκειμένου να δοθεί άδεια στον Μάρτον Μπούκοβι– εκ των κορυφαίων προπονητών της Ευρώπης την εποχή εκείνη- να έρθει στην Ελλάδα και να εργαστεί στον Ολυμπιακό), η Μελίνα Μερκούρη με τα «Παιδιά του Πειραιά» και ο Αριστοτέλης Ωνάσης, ο οποίος μεταξύ άλλων είχε δώσει το όνομα «Ολυμπιακός» σε πλοία του τη δεκαετία του ’50.

Διαβάστε επίσης

Αθηναΐς Νέγκα: Το χυδαίο σχόλιο για τη δερματική της πάθηση και η απάντησή της (Video)

MasterChef: Το ριάλιτι μαγειρικής επιστρέφει και αυτό είναι το πρώτο τρέιλερ! (Video)

ΕΣΗΕΑ: Καταδικάζει την επίθεση κατά δημοσιογράφων έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 20:01