search
ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 06:32
MENU CLOSE

Νέο ρεκόρ για το μέσο ενοίκιο στο Μανχάταν – Στα 5.588 δολάρια

10.08.2023 20:01
manhattan

Τα ενοίκια στο Μανχάταν σημείωσαν νέο υψηλό τον Ιούλιο, καθώς τα υψηλότερα επιτόκια και η χαμηλή προσφορά συνέχισαν να ανεβάζουν τις τιμές.

Είναι η τέταρτη φορά μέσα σε πέντε μήνες που τα ενοίκια στο Μανχάταν έπιασαν ρεκόρ.

Παρά την απώλεια πληθυσμού κατά τη διάρκεια της πανδημίας, τα μέσα ενοίκια στο Μανχάταν είναι τώρα αυξημένα κατά 30% σε σύγκριση με το 2019. Ο Τζόναθαν Μίλερ, Διευθύνων Σύμβουλος της Miller Samuel, εταιρείας αξιολόγησης και έρευνας, δήλωσε ότι τα ενοίκια του Αυγούστου θα μπορούσαν να σημειώσουν νέο ρεκόρ, επειδή συνήθως κατά τον μήνα αυτό καταγράφεται κορύφωση της ενοικίασης καθώς οι οικογένειες θέλουν να μετακομίσουν πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Τα αυξανόμενα ενοίκια του Μανχάταν συνέχισαν να αψηφούν τις προβλέψεις αναλυτών και οικονομολόγων. Ο πληθυσμός του δήμου μειώθηκε κατά 400.000 μεταξύ Ιουνίου 2020 και Ιουνίου 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία της απογραφής των ΗΠΑ.

Επιπλέον, λιγότερα από τα μισά γραφεία στο Μανχάταν παραμένουν κατειλημμένα λόγω απομακρυσμένης εργασίας. Σύμφωνα με την Kastle Systems, τα γραφεία της Νέας Υόρκης ήταν κατειλημμένα μόνο στο 48% στα τέλη Ιουλίου.

Ωστόσο, παρά την απώλεια πληθυσμού και την αύξηση της εξ αποστάσεως εργασίας, τα ενοίκια στο Μανχάταν συνεχίζουν να αυξάνονται. Οι μεσίτες λένε ότι η έλλειψη διαμερισμάτων προς πώληση, λόγω των υψηλότερων επιτοκίων, έχει αναγκάσει πολλούς επίδοξους αγοραστές να νοικιάσουν.

Ο Μίλερ είπε ότι ενώ ο αριθμός των καταχωρήσεων διαμερισμάτων είναι κάτω από τον ιστορικό μέσο όρο, τα διαμερίσματα προς ενοικίαση στην πραγματικότητα αυξήθηκαν κατά 11% τον Ιούλιο. Παράλληλα, ο αριθμός των νέων μισθώσεων που υπογράφηκαν μειώθηκε κατά 6% σε σχέση με πέρυσι.

Διαβάστε επίσης:

Η Tapestry εξαγοράζει την Michael Kors Capri –  Πόσα δισ. δολάρια «ρίχνει»

Παγκρήτια Τράπεζα: Μετά την απορρόφηση της HSBC αναπτύσσει το δίκτυο και ενισχύει το ανθρώπινο δυναμικό της

Σε σπάνια και πολυτελή ρολόγια ψάχνουν «καταφύγιο» οι επενδυτές: Οι μάρκες με τις καλύτερες «αποδόσεις»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 03:01