search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 08:37
MENU CLOSE

Νέα Φιλαδέλφεια: Συνάντηση Μητσοτάκη με UEFA, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

11.08.2023 15:05
mitsotakis_ceferin_1108_1920-1080_new

Συνάντηση με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν θα έχει την Τετάρτη, 16 Αυγούστου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου, στον απόηχο των επεισοδίων στη Νέα Φιλαδέλφεια και του θανάτου του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή.

Επιπλέον αμέσως μετά, στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό με τη συμμετοχή του πρόεδρου της UEFA και αρμόδιων υπουργών στην οποία έχουν προσκληθεί οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Είναι η πρώτη φορά που θα βρεθούν στο ίδιο τραπέζι οι big 4 με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς κάθε παρόμοια απόπειρα στο παρελθόν έχει αποτύχει, γεγονός που δείχνει την ανησυχία της κυβέρνησης από το αιματηρό περιστατικό αλλά και για τις μελλοντικές πιθανές εξελίξεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, ο κ. Μητσοτάκης είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν και συμφώνησαν να συναντηθούν την Τετάρτη 16 Αυγούστου στο Μέγαρο Μαξίμου για να συζητήσουν όσα συμβαίνουν στο ελληνικό και στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Στήριξη σε Οικονόμου, μελέτη για αποτροπή νέου φιάσκου

Την ώρα που η δικαιοσύνη και οι διωκτικές αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν τον δολοφόνο του 29χρονου φίλου της ΑΕΚ στα επεισόδια που προκάλεσαν εγχώριοι και… εισαγόμενοι χούλιγκαν το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, η κυβέρνηση επιχειρεί να αναλύσει το επιχειρησιακό φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, παρότι δεν έχει εμφανιστεί ο ίδιος για κάποιο σχόλιο, βρίσκεται σε «ανοιχτή γραμμή», τόσο με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, όσο και με στενούς συνεργάτες του στο Μέγαρο Μαξίμου και έχει πλήρη ενημέρωση σχετικά με τα όσα – λάθη και παραλείψεις των διωκτικών αρχών – οδήγησαν στην τραγωδία της περασμένης Δευτέρας, αλλά και στην εικόνα ξεχαρβαλώματος της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Κ. Μητσοτάκης επιδιώκει να μην πάρει αποφάσεις εν θερμώ (παρότι φαίνεται ότι έχει δεχθεί σχετικές εισηγήσεις από συνεργάτες του), αλλά να περιμένει το πόρισμα της ΕΔΕ που έχει αναλάβει ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., Αντιστράτηγος Ελευθέριος Γκαρίλας, αλλά και την έρευνα που έχει διατάξει η Δικαιοσύνη, προκειμένου να αποφασίσει πώς θα κινηθεί από εδώ και πέρα για το ζήτημα του φιάσκου της περασμένης Δευτέρας.

Από τα όσα έχουν γίνει ως τώρα γνωστά:

• Πρώτον, για το ορατό μέλλον δεν συζητείται η απομάκρυνση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, παρά τις πιέσεις της αντιπολίτευσης, με κυβερνητικές πηγές να επισημαίνουν ότι δεν γίνεται σε κάθε επιχειρησιακή γκάφα να παραιτείται ο υπουργός, ιδίως δε ένας υπουργός που μόλις είχε αναλάβει το χαρτοφυλάκιο και βρισκόταν ακόμα σε φάση ενημέρωσης.

• Δεύτερον, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός εμφανίζονται αποφασισμένοι να «καρατομήσουν» όποιον αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. «δείξει» το πόρισμα της ΕΔΕ ως υπεύθυνο για την ανεμπόδιστη εισβολή περίπου 150 Κροατών χούλιγκαν στη χώρα, παρά τις προειδοποιήσεις από όλους τους πιθανούς και απίθανους φορείς. Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό δεν αποκλείονται και έκτακτες κρίσεις στα Σώματα Ασφαλείας.

• Τρίτον, μετά τον Δεκαπενταύγουστο και εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος, ο Κ. Μητσοτάκης αναμένεται να συζητήσει με τους στενούς του συνεργάτες, αλλά και όλους τους αρμοδίους, τρόπους και προσεγγίσεις, ώστε να αποτραπούν αντίστοιχες αποτυχίες της αστυνομίας στο μέλλον και να εμπεδωθεί αίσθημα ασφαλείας στους πολίτες, αίσθημα που τραυματίστηκε βαθύτατα από τα αιματηρά γεγονότα της Δευτέρας.

Στο πλαίσιο αυτό, λένε οι πληροφορίες, δεν αποκλείεται να υπάρξουν πρωτοβουλίες για τομές στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η ΕΛ.ΑΣ. σε επίπεδο επιχειρησιακό, αλλά και οργανωτικό, ώστε να μην υπάρξουν ξανά στο μέλλον αντίστοιχα φαινόμενα, όπως αυτό της περασμένης Δευτέρας, όταν οι Κροάτες χούλιγκαν και Έλληνες ομοϊδεάτες τους – αντί να… μπαγλαρωθούν – μετέβησαν ανενόχλητοι και υπό… διακριτική αστυνομική παρουσία στη Νέα Φιλαδέλφεια και σκόρπισαν τον τρόμο.

Διαβάστε επίσης:

Φρέντι Μπελέρης: Πρωτοβουλία Ζέρβα για τη διεθνοποίηση της υπόθεσης του δημάρχου Χειμάρρας

Οι στόχοι του ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικές

Nέα Φιλαδέλφεια: Μέγιστο επιχειρησιακό φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 08:37