search
ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 04:17
MENU CLOSE

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Ήχησε ξανά το 112 – Εκκενώνονται Μοναστηράκι και Δορίσκο

20.08.2023 14:10
alexandroupoli

Νέα μηνύματα εκκένωσης, αλλά και προειδοποίησης για τους καπνούς, εστάλησαν στην Αλεξανδρούπολη, λόγω της φωτιάς που μαίνεται ανεξέλεγκτη για 2η ημέρα, συνεχίζοντας να καταστρέφει χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους στο νότιο Έβρο.

Το 112 ήχησε ξανά καλώντας όσους βρίσκονται στους οκισμούς Μοναστηράκι και Δορίσκος να εκκενώσουν προς Φέρες.

Οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών, που καλούνται πλέον να αντιμετωπίσουν και τις διάσπαρτες εστίες σε Λουτρά, Δορίσκο και Αγνάντια που εξελίχθηκαν σε νέα πύρινα μέτωπα.

«Εξελίσσεται δασική πυρκαγιά. Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους, κλείστε πόρτες και παράθυρα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», ήταν το μήνυμα που έλαβαν νωρίτερα οι κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης.

Στην περιοχή, που κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, επιχειρεί μεγάλος αριθμός επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων (176 πυροσβέστες, εκ των οποίων οι 28 έφτασαν αεροπορικώς από την Αθήνα, με 10 πεζοπόρα τμήματα και 48 υδροφόρα οχήματα), ενώ ρίψεις πραγματοποιούν 15 εναέρια μέσα.

Στη μάχη με τις φλόγες έχουν ριχτεί επίσης εθελοντές, υδροφόρα οχήματα της αυτοδιοίκησης, ενώ έντονη είναι η παρουσία αστυνομικής δύναμης και του στρατού.

Ο πρώτος απολογισμός κάνει λόγο για ζημιές σε τουλάχιστον 4 σπίτια, ένα αυτοκίνητο και μια ιστορική εκκλησία που καταστράφηκε ολοσχερώς. Μεγάλες ζημιές έχουν προκληθεί και σε επιχειρήσεις αλλά και σε ένα μοναστήρι περιμετρικά.

Κλείνει ξανά η Εγνατία

Λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς σε δασική έκταση πλησίον Πυλαίας – Φερών Έβρου, ισχύει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, της Εγνατίας Οδού Κήπων – Αλεξανδρούπολης από το ύψος του κόμβου Αρδανίου έως το ύψος του κόμβου Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙ.ΠΕ.) Αλεξανδρούπολης.

Η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται μέσω της Εθνικής Οδού Φερών – Αλεξανδρούπολης.

Την ίδια ώρα, τα δρομολόγια των λεωφορείων C682/C683 (Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο) καταργούνται ολικώς με εντολή της Τροχαίας εξαιτίας της πυρκαγιάς στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης, όπως αναφέρει σχετικά ενημέρωση της Hellenic Train.

Οι Αρχές κάνουν έκκληση σε πολίτες και οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αστυνομικών για την ασφάλειά τους.

Διαβάστε επίσης:

Πολιτική Προστασία: Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς τη Δευτέρα για Αττική και άλλες 4 περιοχές

Δολοφονία Κατσούρη: Τα βίντεο «δίνουν» κι άλλους χούλιγκαν – Ερχονται νέα εντάλματα σύλληψης

«Καμπανάκι» meteo: Προσοχή στις πυρομετεωρολογικές συνθήκες – Επικίνδυνο κοκτέιλ τύπου Hot-Dry-Windy έως την Τετάρτη (Χάρτες)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 02:05